Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βανδαλισμός σε τάφο στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Βανδαλισμός σε τάφο στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2021, 13:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βανδαλισμό σε τάφο στο Εβραϊκό Νεκροταφείο των Ιωαννίνων κάνει γνωστό η Ισραηλιτική Κοινότητα, με πρόεδρο τον Μωυσή Ελισάφ, δήμαρχο Ιωαννίνων.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα εκφράζει τον αποτροπιασμό της, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα γεγονός που έχει γεμίσει θλίψη τα μέλη της. Παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης του χώρου ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται βανδαλισμός στο εβραϊκό νεκροταφείο. Την περίοδο 2002 έως 2009 υπήρξαν αρκετές επιθέσεις τόσο στο νεκροταφείο όσο και στην Εβραϊκή Συναγωγή. Στις επιθέσεις αυτές, η τοπική κοινωνία είχε απαντήσει με μια συμβολική πράξη. Στις 18 Δεκεμβρίου του 2009, εκατοντάδες Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες «αγκάλιασαν» το εβραϊκό νεκροταφείο, στέλνοντας το μήνυμά τους προς πάσα κατεύθυνση και δη σε όσους ενίσχυαν τη ρητορική μίσους.

Το 2012, το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτήρισε το μεγαλύτερο μέρος του εβραϊκού νεκροταφείου «ιστορικό τόπο», που σηματοδότησε τη μακραίωνη παρουσία της εβραϊκής κοινότητας στην πόλη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back