Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Βάκχες» του Ευριπίδη στις 13 Ιουλίου

Εικόνα του άρθρου «Βάκχες» του Ευριπίδη στις 13 Ιουλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2023, 13:26
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, μια παραγωγή της 5ης Εποχής και του Θεάτρου Νέου Κόσμου, έρχονται στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 13 Ιουλίου, στις 21:30.

Σκηνοθετεί η Έλενα Μαυρίδου. Στον ρόλο του Διόνυσου ο Δημήτρης Λάλος και στον ρόλο του Πενθέα ο Γιώργος Χριστοδούλου.  Μαζί τους οι ηθοποιοί: Βίκυ Βολιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης και Δήμητρα Κούζα. Αναπόσπαστο στοιχείο της παράστασης είναι η πρωτότυπη μουσική, που ερμηνεύεται επί σκηνής από τον συνθέτη Γιώργο Μαυρίδη και τον Βασίλη Κόκλα.

Το έργο

Ο Διόνυσος, καρπός της ένωσης του Δία με τη Σεμέλη, κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου, δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως θεός και δεν τιμήθηκε ποτέ στην πατρίδα της μητέρας του. Έχοντας ήδη κατακτήσει την Ασία, ο Διόνυσος καταφθάνει τώρα στη Θήβα, συνοδευόμενος από έναν όμιλο γυναικών από την Λυδία -των Βακχών- που τον ακολουθούν πιστά. Σκοπός του να διαδώσει τη λατρεία του στη Θήβα και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να δώσει ένα μάθημα στους ασεβείς που τον αρνούνται. Πιο άσπονδος, ανάμεσά τους, ο Πενθέας, εγγονός του Κάδμου και βασιλιάς πλέον της Θήβας.

Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 17 € [ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑμεΑ], viva.gr, ticketsioannina.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back