ΘΕΑΤΡΟ

«Βάκχες» στην ΕΗΜ, «Βάκχες» και σε τρία αρχαία θέατρα

Εικόνα του άρθρου «Βάκχες» στην ΕΗΜ, «Βάκχες» και σε τρία αρχαία θέατρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2021, 22:45
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη ανεβαίνει στις 16 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, από την Εταιρεία Τέχνης Ars Aeterna και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εντάξει στο δικό της πολιτιστικό πρόγραμμα τις ίδιες «Βάκχες», οι οποίες θα ανέβουν σε τρία αρχαία θέατρα, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και συλλόγους, με ελεύθερη είσοδο (με δελτία εισόδου). Η πρώτη παράσταση μάλιστα θα γίνει αύριο 15 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης της Πρέβεζας.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου, λοιπόν, συμμετέχουν και οι δύο στις «Βάκχες», με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Και οι δύο φορείς έχουν ένα κοινό: ότι δεν «διαφημίζουν» τη συμμετοχή τους αυτή -φαίνεται δε ότι δεν υφίσταται κάποια συνεργασία μεταξύ τους. 

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, αν και συμπαραγωγός, δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση για τις «Βάκχες» εδώ και δύο μήνες –το κενό ήρθε να γεμίσει σήμερα με ανακοίνωσή του το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Όσο για την Περιφέρεια Ηπείρου, καμία ανακοίνωση. Παρότι, η παρουσίαση τριών παραστάσεων των «Βακχών» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων και στο ρωμαϊκό ωδείο Νικόπολης συνοδεύτηκε από εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, στις οποίες, σύμφωνα με τη «Διαύγεια», γίνεται λόγος για «ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ώστε να αποτελέσουν ένα κεφάλαιο πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή μας». Και στις τρεις παραστάσεις, η είσοδος είναι ελεύθερη, με την Περιφέρεια Ηπείρου να καλύπτει το κόστος.

Για τις παραστάσεις στα αρχαία θέατρα Δωδώνης και Γιτάνων δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνουν. Μέσα στον Αύγουστο πάντως…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back