ΘΕΑΤΡΟ

«Βάκχες» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ

Εικόνα του άρθρου «Βάκχες» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2021, 12:08
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες» παρουσιάζουν η Εταιρεία Τέχνης Ars Aeterna και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στις 16 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στα Γιάννενα.

Η σκηνοθεσία είναι της Νικαίτης Κοντούρη και τους ρόλους ερμηνεύουν: Άκης Σακελλαρίου (Διόνυσος), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Πενθέας), Κωνσταντίνα Τάκαλου (Αγαύη), Ιωάννα Παππά (Τειρεσίας), Δημήτρης Πετρόπουλος (Κάδμος), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αγγελιοφόρος).

«Τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του μένους και του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν οι Βάκχες του Ευριπίδη» αναφέρει σε σημείωμά της η κα Κοντούρη.

Στις Βάκχες, ο Θεός Διόνυσος είναι ο πρωταγωνιστής. Ο γνωστός αγαθός Θεός του κρασιού, της μέθης και του Θεάτρου, «ενδύεται» το αρχέγονο, και αινιγματικό του πρόσωπο, που είναι εξαιρετικά σύνθετο και σκοτεινό.

Η υπόθεση. Ο Διόνυσος καταφθάνει στη Θήβα, την πατρίδα της μητέρας του, έχοντας μαζί του τις πιστές του ακολούθους, για να επιβάλει τη δική του Θρησκεία και να τιμωρήσει όλους όσοι είναι εμπόδιο στο δρόμο του, τολμώντας να τον αμφισβητήσουν. Διαβρώνει ακόμα και την ιερή σχέση μάνας-γιου, εμφυσώντας τη θεϊκή του Μανία στις γυναίκες της Θήβας. Με την βίαιη επιβολή της νέας θρησκείας, επιφέρεται η ισοπέδωση του Βασιλικού Οίκου της πόλης των Θηβών . Οι εναπομείναντες ήρωες της τραγωδίας αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της εξορίας.

Τιμή εισιτηρίου: 18 ευρώ, και 15 ευρώ το μειωμένο (ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές). Προπώληση: viva.gr, στο κιόσκι της κεντρικής πλατείας, στα βιβλιοπωλεία Χαρτέξ και Αναγνώστης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back