Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παλιό πανεπιστήμιο: «Αυτοσχεδιασμοί»…

Εικόνα του άρθρου Παλιό πανεπιστήμιο: «Αυτοσχεδιασμοί»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2021, 16:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη θέση του 2013, για μετατροπή του παλιού πανεπιστημίου στη Δομπόλη, σε συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών, πρόταση την οποία είχε καταθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου και στηρίζει η τότε αντιπεριφερειάρχης και σήμερα δημοτική σύμβουλος, Τατιάνα Καλογιάννη, στέκεται ο βουλευτής της ΝΔ (και αδερφός της κας Καλογιάννη) Σταύρος Καλογιάννης.

Θεωρεί οποιαδήποτε άλλη πρόταση ατεκμηρίωτη, διαχωρίζει τις προτάσεις σε «ενδιαφέρουσες» και «ανεδαφικές» και τονίζει ότι «χωρίς σύγχρονο και ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων θα συνεχίζονται οι αυτοσχεδιασμοί».

Ο κ. Καλογιάννης αφήνει πλάγιες αιχμές, καταρχάς για την πρόταση της δημοτικής αρχής (που μετά… υποβαθμίστηκε σε «σκέψη») για μεταφορά του δημαρχείου εκεί, αλλά και για τη μεταφορά του κλειστού Ξιφασκίας «όταν με το καλό γίνει» από το Ελληνικό στα Γιάνεννα κ.α. Λέει ότι όλα αυτά χρειάζονται «σύγχρονο και ενιαίο πολεοδομικό σχέδιο». 

Επίσης, υπενθυμίζει ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο «προβλέπει να χρησιμοποιηθεί ως δημαρχείο το κτίριο που στεγάζει σήμερα την Περιφέρεια, με μεταφορά των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο νέο διοικητικό κέντρο που προβλέπεται στο πάρκο Βελισσαρίου (μετά την παραχώρηση της συνολικής έκτασης του στρατοπέδου στην πόλη)» κάτι που επίσης… επίκειται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back