ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αυτός ο μήνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος»

Εικόνα του άρθρου «Αυτός ο μήνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2021, 18:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ έκανε την καθιερωμένη πλέον, υγειονομική ενημέρωση, προ ημερησίας, στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Ελισάφ λοιπόν, ουσιαστικά προετοίμασε για έναν (ακόμα…) δύσκολο μήνα, για τους εξής λόγους:

«Έχει επιδεινωθεί η κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη καταγράφηκαν 124 ενεργά κρούσματα, αριθμός «πολύ μεγαλύτερος από τις προηγούμενες εβδομάδες».

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, είπε ότι αντιμετωπίζουν «μέτρια πίεση», ήτοι:

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύονται 16 ασθενείς στις 24 κλίνες covid και δύο ακόμα στις τέσσερις κλίνες ΜΕΘ.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 25 ασθενείς στις δύο από τις τέσσερις κλινικές covid και ο φόρτος είναι περίπου στο 50%, στις ΜΕΘ, πάντα σύμφωνα με το δήμαρχο. Πρόσθεσε ακόμα ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στο νοσοκομείο της Άρτας, για λόγους που, όπως τόνισε, δεν αντιλαμβάνεται πλήρως, αναλογικά με τα κρούσματα που καταγράφονται.

«Στα δικά μας νοσοκομεία είναι μέτρια η πίεση, αλλά τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν σε μια μέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι «όταν δεν τηρούμε τα μέτρα που υπάρχουν, δεν έχει νόημα η λήψη περισσότερων μέτρων».

Είπε ακόμα ότι λόγω των θερμοκρασιών, «ο κόσμος κυκλοφορεί, παρατηρείται συνωστισμός, δεν τηρούνται τα μέτρα» ακόμα και σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας.

Τόνισε επίσης ότι το «βρετανικό στέλεχος» έχει μεγάλη ενδοοικογενειακή μετάδοση. «Ένα κρούσμα σημαίνει τέσσερα, εντός οικογενειών» είπε χαρακτηριστικά.

Το ευχάριστο, σύμφωνα με το δήμαρχο είναι ότι «οι εμβολιασμοί πάνε καλά εδώ, πάνω από μέσο όρο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό υγειονομικών», κάλεσε τους υγειονομικούς, ιδιαίτερα στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» να εμβολιαστούν και προανήγγειλε rapid tests την προσεχή Παρασκευή σε εργοτάξιο και υπηρεσίες του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back