Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αυτοδιοικητική Συνεργασία»: «Η αφωνία της δημοτικής αρχής»

Εικόνα του άρθρου «Αυτοδιοικητική Συνεργασία»: «Η αφωνία της δημοτικής αρχής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2020, 21:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο ζητήματα περιβαλλοντικής σημασίας ζητά να συζητηθούν (με έγγραφη αίτηση) στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο, η οποία καταγγέλλει παράλληλα τη δημοτική αρχή του Μιχάλη Πλιάκου για «αφωνία και κρυφτό».

Το πρώτο θέμα αφορά την πρόθεση δημιουργίας μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών και βιομάζας σε κοινότητες των Γραμμενοχωρίων (Λύγγο, Γραμμένο, Πολύλοφο, Ανάργυρους) με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας την εταιρία «Απειρωτάν Ενεργειακή ΙΚΕ». Ήδη για το ζήτημα αυτό έχουν γίνει δύο μαζικές λαϊκές συνελεύσεις στον Λύγγο και το Γραμμένο, όπως αναφέρεται. «Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσιάζουν εκκωφαντικά από τις εξελίξεις» τονίζει η παράταξη.

Το άλλο θέμα αφορά την εγκατάσταση κτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 1600 μόσχων πάχυνσης σε έκταση 10 στρεμμάτων στο Νεοχώρι με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας της δραστηριότητας την εταιρεία «Υπεραγορά Παπαμάνος ΕΠΕ». Η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» αναφέρει ότι «για το σοβαρό αυτό ζήτημα ο δήμαρχος επέλεξε να υποβαθμίσει τη σημασία του και το έφερε προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και όχι στο ανώτερο θεσμικά όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο».

Για τη συγκεκριμένη μονάδα, η επιτροπή περιβάλλοντος, ανάπτυξης και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε θετικά. Μια γνωμοδότηση που ήταν θετική κατά πλειοψηφία, με παρατάξεις της αντιπολίτευσης να εκφράζουν την αντίθεσή τους με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι επιβαρημένη ήδη από διάφορες, παρόμοιες δραστηριότητες.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3