ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αυτοδιοικητική Συνεργασία»: 6 δήμαρχοι+10 δημοτικοί σύμβουλοι

Εικόνα του άρθρου «Αυτοδιοικητική Συνεργασία»: 6 δήμαρχοι+10 δημοτικοί σύμβουλοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2024, 14:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αυτοδιοικητική Συνεργασία» είναι το όνομα της παράταξης που κατεβαίνει στις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου αλλά και για τους αντιπροσώπους της ΠΕΔ στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Είναι ο πρώτος συνδυασμός που ανακοινώνεται επίσημα για τις εκλογικές διαδικασίες της ΠΕΔ οι οποίες θα γίνουν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 17:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα Γιάννενα.

«Είναι μια ανεξάρτητη παράταξη, ακηδεμόνευτη από πολιτικά κόμματα ή άλλους οργανισμούς και φορείς, η οποία τοποθετεί πρώτα και πριν από όλα την καθαρά αυτοδιοικητική διάσταση, καθώς και τον αγώνα για την ανάπτυξη της Ηπείρου και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο των κατοίκων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας. Είναι μια παράταξη που αποτελείται από αιρετούς, οι οποίοι εκλέχθηκαν στα αξιώματά τους στις πρόσφατες εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους στηρίξεις και εξαρτήσεις. Είναι μια παράταξη στην οποία πρυτανεύει η ομαδική προσπάθεια, που συγκροτείται μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των ιδρυτικών μελών της, χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς να ορίζεται εκ των προτέρων ο επικεφαλής ή ο υποψήφιος πρόεδρος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι στην παράταξη αυτή συμμετέχουν στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Το ψηφοδέλτιο για το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου αποτελείται από έξι δημάρχους: Θωμάς Μπέγκας, Κώστας Καψάλης, Παναγιώτης Νταής, Νίκος Ζαχαριάς, Νίκος Βαΐτσης και Βασίλης Τσίγκος και 10 δημοτικούς συμβούλους: Γιώργος Παπαδιώτης, Στέφανος Σίντος και Βαγγέλης Πρέντζας από τον Δήμο Ιωαννιτών, Σπύρος Πάικας από τον Δήμο Ζίτσας, Σωτήρης Χριστούλης από τον Δήμο Αρταίων, Γιώργος Νίτσας από τον Δήμο Πρέβεζας, Γιάννης Καραγιάννης από τον Δήμο Σουλίου, Δημήτρης Κουτσογιάννης από τον Δήμο Β. Τζουμέρκων, Παναγιώτης Τακλάκογλου από τον Δήμο Ηγουμενίτσας και Ελευθερία Κοσσυβάκη από τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού για την ΚΕΔΕ είναι ο Ελευθέριος Μεντής, ο Σπύρος Κόκκαλης, ο Πέτρος Παλάσχας και η Γεωργία Γιώτη.

Από τον χώρο της κεντροδεξιάς, αναμένεται να υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back