Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αυτό θα πει σχεδιασμός...

Εικόνα του άρθρου Αυτό θα πει σχεδιασμός...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2022, 21:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Του Θωμά Γιωτίτσα

Δημοτικού συμβούλου Ιωαννίνων με την "Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα", πρώην αντιδημάρχου


Αποφασίζουμε πρώτα να φτιάξουμε ένα σωρό πανάκριβους κόμβους, πεζοδρόμια - πλατείες, και άλλα φοβερά και τρομερά στο κέντρο της πόλης. 

Η λογική είναι να έχουμε λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο και δεν είναι κατ' ανάγκη λανθασμένη. 

Για το πώς και πού θα παρκάρουν οι μόνιμοι κάτοικοι όμως, πώς θα γίνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων, πώς θα διαμορφωθούν οι διαβάσεις των πεζών ούτε κουβέντα.
Αναθέτουμε μια μελέτη για ελεγχόμενη στάθμευση στην οποία συμπεριλαμβάνουμε δρόμους στους οποίους (μετά τα έργα) θα απαγορεύεται η στάθμευση!

Φτιάχνουμε την Ανεξαρτησίας αλλά καθυστερούμε κανένα εξάμηνο να την παραδώσουμε στην κυκλοφορία ξανά, βάζοντας ταφόπλακα και στις λίγες εναπομείνασες εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής. 

Μετά την πεζοδρομούμε ξανά πειραματικά για 2 μήνες μέσα στον Αύγουστο (!) χωρίς ποτέ να μετρήσουμε κυκλοφοριακά δεδομένα και άλλα τέτοια περιττά πράγματα, και επαναφέρουμε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων αποφασίζοντας έτσι απλά ότι... αποτύχαμε. 

Δρομολογούμε τη μεταφορά του Δημαρχείου στη Δομπόλη, σε μια περιοχή που ήδη είναι στα πρόθυρα κυκλοφοριακού εμφράγματος καθημερινά. Όσο για κυκλοφοριακές μελέτες και χώρους στάθμευσης ούτε κουβέντα.

Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με το σημερινό ξήλωμα των μόλις κατασκευασμένων πεζοδρομίων στην πλατεία Πάργης και μετά την κυνική παραδοχή των αρμοδίων ότι έγινε λάθος (πού άραγε, στη μελέτη, στην επίβλεψη;).

Αναμενόμενο λοιπόν η κίνηση πλέον να είναι ανυπόφορη, ενώ τα έργα είναι ακόμη σε εξέλιξη, προς μεγάλη έκπληξη της Δημοτικής Αρχής (που τα τρέχει με δαιμονιώδεις ρυθμούς...). 

Και μετά από όλα αυτά, αφού έχουν περάσει κάμποσοι μήνες ταλαιπωρίας, οι δημοτικοί μας άρχοντες εμφανίζουν ως από μηχανής Θεό το Αστικό ΚΤΕΛ να προσφέρει κάποια δωρεάν δρομολόγια (ποια και πού θα πάνε άγνωστο) ώσπου να τελειώσουν τα έργα. 

Φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο και, κυρίως, η κοινωνία, οι γειτονιές, οι επιχειρήσεις αμέτοχες... απλοί παρατηρητές. Να παρακολουθούν άφωνοι και οργισμένοι τους επικίνδυνους πειραματισμούς μιας Δημοτικής Αρχής που πηγαίνει ανάποδα, σαν τον κάβουρα, με μόνη έγνοια την επικοινωνιακή προβολή, την εικόνα και όχι την ουσία.

Έτσι όμως η πόλη δεν μπορεί να πάει μπροστά…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back