Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Η άκρα δεξιά συγκυβερνά

Εικόνα του άρθρου Αυστρία: Η άκρα δεξιά συγκυβερνά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2017, 15:52
ΚΟΣΜΟΣ

Παρουσία έντονης αστυνομικής δύναμης, που κρατούσε μακριά τους διαδηλωτές, η άκρα δεξιά της Αυστρίας ορκίστηκε σήμερα το μεσημέρι ως εταίρος της νέας κυβέρνησης, κλείνοντας ένα έτος θριάμβου για τους εθνικιστές της Ευρώπης.

Ο νέος συνασπισμός συμφωνήθηκε την Παρασκευή από το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (OeVP) και το Κόμμα της Ελευθερίας (FPOe), με τη δέσμευση να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση, να μειώσει τους φόρους και να αντισταθεί στον συγκεντρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη δυτική χώρα με την άκρα δεξιά στην εξουσία, καθώς το κόμμα της Ελευθερίας θα έχει όλα τα υπουργεία που σχετίζονται με την ασφάλεια, το εσωτερικών, το άμυνας και το εξωτερικών.

Επικεφαλής ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ανέλαβε το Λαϊκό Κόμμα τον περασμένο Μάιο, το οποίο έστρεψε ακόμα δεξιότερα κερδίζοντας τις εκλογές του Οκτωβρίου, εξασφαλίζοντας το κόμμα του στην πρώτη θέση στις εκλογές του Οκτωβρίου. Στα 31, ο Κουρτς γίνεται ο νεότερος ηγέτης στον κόσμο.

Στο πλευρό του Κουρτς, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, 48 ετών, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος FPÖ, ο οποίος εκτός από αντικαγκελάριος θα είναι και υπουργός Αθλητισμού, αλλά και του Δημοσίου.

Ο Στράχε είχε δηλώσει ότι το Ισλάμ «δεν έχει θέση στην Ευρώπη» και πέρυσι αποκάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «την πιο επικίνδυνη γυναίκα στην Ευρώπη» για την πολιτική «ανοιχτές πόρτες» απέναντι στους πρόσφυγες.

Στο μεταξύ με συνθήματα όπως «έξω οι ναζί» και «οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι» περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βιέννη και κατήγγειλαν τη κυβέρνηση συνασπισμού.


Πηγές: AFP, Euronews

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back