ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία

Εικόνα του άρθρου Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2016, 13:11
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος, το οποίο παρακολουθούσε το σόου πυροτεχνημάτων με αφορμή την Ημέρα της Βαστίλης.

Οι αρχές χειρίζονται το περιστατικό ως επίθεση, καθώς τις έρευνες έχει αναλάβει η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Στην καρότσα του φορτηγού βρέθηκαν χειροβομβίδες και όπλα, ενώ ο οδηγός, ο οποίος έπεσε νεκρός απο αστυνομικά πυρά, φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους.

Τα ακριβή κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν εξακριβωθεί, όμως υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανεβάζουν πανηγυρικές αναρτήσεις στα social media.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός του φορτηγού διήνυσε πάνω από 100 μέτρα με μεγάλη ταχύτητα κατά μήκος της δημοφιλούς σε τουρίστες Promenade des Anglais, πριν παρασύρει τους ανθρώπους.

Μάλιστα, το φορτηγό επιτάχυνε μόλις έπεσε πάνω στον κόσμο και διέγραψε πορεία ζιγκ ζαγκ, ώστε να παρασύρει όσο το δυνατόν περισσότερους.

Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τώρα πληροφόρηση τόσο στο επίτιμο προξενείο της Νίκαιας, όσο και στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας στη Νίκαια. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι στιγμής οι νοσοκομειακές μονάδες της πόλης δεν έχουν ολοκληρώσει την ταυτοποίηση θυμάτων και τραυματιών ως προς την εθνικότητα.

Επίσης δεν υπήρξε μέχρι τώρα καμία αναζήτηση Έλληνα υπηκόου από συγγενή του στις προξενικές μας αρχές στην περιοχή.

Οι Έλληνες που κατοικούν στη Νίκαια, το Μονακό και την Κυανή Ακτή αριθμούν περί τις 2.500, στους οποίους προστίθενται και οι φοιτητές. Οι τελευταίοι, όπως και οι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους έχουν επιστρέψει για διακοπές στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3