πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αυξάνονται τα διαζύγια στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Αυξάνονται τα διαζύγια στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2016, 11:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση τις συζυγικές σχέσεις και το θεσμό του γάμου, διοικητικά πάντα (καθώς για τα συναισθήματα και το επίπεδο της σχέσης δεν υπάρχει στατιστικό μέτρο) στα Γιάννενα;

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστηρίων της εφετειακής περιφέρειας των Ιωαννίνων, οι γάμοι στην πόλη είναι σχετικά σταθεροί. Τουλάχιστον, είναι το ίδιο σταθεροί όσο και σε όλη τη χώρα, με αριθμούς που κινούνται στο μέσο πανελλαδικό όρο, και λίγο αυξημένοι.

Μέσα στο 2014,  την πιο πρόσφατη χρονιά για την οποία υπάρχουν στοιχεία, στην εφετειακή περιφέρεια Ιωαννίνων, επικυρώθηκαν 265 διαζύγια. Με αντιδικία, ήταν τα 32 από αυτά και 8 οφείλονται σε «ισχυρό κλονισμό», που είναι η πιο άμεση αιτία διαζυγίου, μετά τη διετή ή τετραετή διάσταση. Τα περισσότερα ωστόσο ήταν, 233 τον αριθμό ήταν συναινετικά. Συντριπτικό είναι επίσης το ποσοστό της κοινής υπαιτιότητας για τη λύση του γάμου.

Οι αριθμοί ωστόσο είναι αυξημένοι, ειδικά την τελευταία δεκαετία. Το 2002 είχαν βγει 187 διαζύγια στα δικαστήρια της πόλης, το 2007 138 και το  2010 192.

Το 2012 έγινε το μεγάλο «μπαμ» και τα διαζύγια αυξήθηκαν κατακόρυφα, ξεπερνώντας τα 200 για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3