ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αυξάνονται κρούσματα, μειώνονται οι ηλικίες

Εικόνα του άρθρου Αυξάνονται κρούσματα, μειώνονται οι ηλικίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2021, 16:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όπως είναι αναμενόμενο εδώ και λίγες μέρες, ειδικά σε σύγκριση με τα μεγέθη Κυριακής και Δευτέρας, οπότε και τα τεστ μειώνονται σημαντικά (γίνονται βασικά οι νοσοκομειακοί έλεγχοι), τα κρούσματα σήμερα θα πλησιάσουν τις 3.000, επιστρέφοντας σε επίπεδα Απρίλιου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας επιβεβαίωσε την αύξηση, λέγοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και τα δεδομένα του μέσου όρου ηλικίας, ο αριθμός εμβολιασμών και εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Μέσα σε μια εβδομάδα έχει σημειωθεί αύξηση 150%, με τη μετάλλαξη Δ να είναι πολύ πιο μεταδοτική. Επίσης, όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας, δεν υπάρχει επίπτωση στις εισαγωγές.

Ωστόσο, η χτεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρει ότι οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι αυξημένες κατά 30,77% σε σχέση με την Κυριακή.

Από την άλλη, ευτυχώς, οι νοσηλευόμενοι-ες σε ΜΕΘ μειώνονται, όπως και οι απώλειες, κάθε μέρα.

Σε ό,τι αφορά το μέσο όρο ηλικίας κρουσμάτων, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι «από την αρχή του έτους ο μέσος όρος ηλικίας έχει μειωθεί από τα 46 έτη στα 29 έτη και χθές ήταν στα 27 καθώς εξετάζονται όλο και περισσότεροι νεαροί με rapid test».

Στο νομό Ιωαννίνων ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι 10,6 ανά 100.000 κατοίκους, σε εβδομαδιαία βάση και ο δείκτης θετικότητας ελέγχων στο 0,61%

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back