Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός: Εισαγγελέας για τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Εικόνα του άρθρου Αττική Οδός: Εισαγγελέας για τους εγκλωβισμένους οδηγούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2022, 20:31
ΕΛΛΑΔΑ

Ενδεχόμενες ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό με εκατοντάδες εγκλωβισμένα οχήματα θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εκατοντάδες οχήματα καθηλωμένα υπό συνθήκες συνεχούς χιονόπτωσης σε ουρές πολλών χιλιομέτρων στον κλειστό δρόμο.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο προϊστάμενος του τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, με την εντολή να αναζητήσει ευθύνες για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παρακώλυσης ή της διατάραξης συγκοινωνιών.


Επιχείρηση αντιδρόμησης 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου κατά την ενημέρωση για την κακοκαιρία «Ελπίδα» αναφερόμενος στο θέμα της Αττικής Οδού, είπε πως είναι σε εξέλιξη επιχείρηση αντιδρόμησης και προς την κατεύθυνση της Ελευσίνας και προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου. 

Σημείωσε πως η ισχυρή χιονόπτωση που επικρατεί αυτή τη στιγμή δυσχεραίνει την αντιδρόμηση, διαβεβαίωσε ωστόσο πως η ΕΛΑΣ είναι σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Αττικής και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να ενισχυθούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να διασφαλιστούν οι δρόμοι στους οποίους διοχετεύονται τα οχήματα στο πλαίσιο της αντιδρόμησης. 

Επίσης, απηύθυνε έκκληση να περιοριστούν οι κινήσεις των πολιτών στις απολύτως αναγκαίες, λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και της επιδείνωσης που αναμένεται τις νυχτερινές ώρες.


Ερωτήματα

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , αφού επισημαίνει ότι «η κατάσταση πολιορκίας που βιώνουν οι εγκλωβισμένοι εδώ και πολλές ώρες οδηγοί στην Αττική Οδό, αντικατοπτρίζει τη πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη», θέτει τρία ερωτήματα: 

«Ποιος έδωσε άδεια να κυκλοφορούν με αυτές τις συνθήκες βαρέα οχήματα;

Ποιος έχει την ευθύνη της διάνοιξης και του απεγκλωβισμού;

Πότε επιτέλους ένας κυβερνητικός αξιωματούχος θα ενημερώσει τους εγκλωβισμένους πολίτες για την εξέλιξη της περιπέτειάς τους;

Ανεπαρκείς, ανεύθυνοι, αδιάφοροι.

Και μη χειρότερα!»


To ΚΙΝΑΛ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει πώς «αν και ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι η κακοκαιρία θα ήταν σφοδρή και θα έπληττε όλο το Λεκανοπέδιο, και παρά την περσινή ανάλογη εμπειρία, ο κρατικός μηχανισμός αρκέστηκε σε συστάσεις και άκαρπες συσκέψεις».

Επίσης επικρίνεται η κυβέρνηση γιατί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ «αφήνει σήμερα την Αυτοδιοίκηση μόνη της, με όσα μέσα διαθέτει, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται εγκλωβισμένοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες ακόμη».


Το ΜέΡΑ25

«Επιτελικό μπάχαλο ακόμα μία φορά στους δρόμους, με τον κρατικό μηχανισμό σε πλήρη αποσύνθεση και τους υπευθύνους να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «αν και η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί από μέρες με ακρίβεια και ως προς το χρόνο αλλά και ως προς τη σφοδρότητά της, με τις πρώτες νιφάδες χιονιού οι σχεδιασμοί και η ετοιμότητα του επιτελικού κράτους μετατράπηκαν σε κακόγουστοι αστείο».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3