Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Μετά τις πυρκαγιές οι πλημμύρες

Εικόνα του άρθρου Αττική: Μετά τις πυρκαγιές οι πλημμύρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2018, 23:31
ΕΛΛΑΔΑ

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αττική. Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι.

Περίπου 16 πολίτες εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Με ανακοίνωσή της, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών στις μετακινήσεις τους, τονίζοντας τα εξής:

«Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών».

Λόγω της σφοδρής νεροποντής, πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η τροχαία απέκλεισε τη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος της Κατεχάκης, την οδό Μιχαλοκοπούλου, την οδό Καυταντζόγλου, τη λεωφόρο Λαυρίου, την οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι και τη λεωφόρο Πειραιώς.

Πριν από λίγο, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Μεσογείων, η οποία είχε κλείσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν σε Περισσό, Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Γαλάτσι, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Σπάτα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back