ΑΣΥ ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα: «Κοροϊδία οι αυξήσεις»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2023, 14:55

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΠΓΝΙ και Χατζηκώστα συμμετέχει στη στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ, 11.00-15.00 στις 26 Ιουλίου, χαρακτηρίζοντας «αυξήσεις – κοροϊδία με παραπλάνηση τύπου... ανέκδοτου Χότζα» τις αυξήσεις στους εργαζόμενους στο Δημόσιο

«Η αύξηση στο βασικό μισθό που διαφημίζει τόσο καιρό η κυβέρνηση είναι 70 μεικτά (από 40 έως 50 ευρω καθαρά) για κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο και από 16 έως 25 ευρώ μεικτά για κάθε παιδί.

Μάταια προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε οι «αυξήσεις» (που είναι για ολόκληρη την τετραετία 2024- 2027) σημαίνουν ότι θα συνεχισθεί η μείωση του πραγματικού μισθού των εργαζομένων στο Δημόσιο, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός το πρώτο εξάμηνο του 2023 ξεπερνά το 7% (στα τρόφιμα και άλλα βασικά είδη έχει ξεπεράσει το 12%)» τονίζει η συνδικαλιστική παράταξη, η οποία ανατρέχει στις διάφορες περικοπές των τελευταίων ετών.

«Ακόμη πιο προκλητικοί είναι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί, στην πρόσφατη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ,  ότι απορρίπτουν το αίτημα μας για ουσιαστικές αυξήσεις με επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού για να ‘μην κινδυνέψει η δημοσιοοικονομική σταθερότητα’ και ‘η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας’» ενώ προβλέπονται επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για επιχειρηματικούς ομίλους, ο κρατικός προϋπολογισμός καταγράφει πλεόνασμα 2,11 δις ευρώ, το 1ο εξάμηνο 2023 κ.α.

Η παράταξη ζητάει μεταξύ άλλων  αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου  μισθού και σύνταξης, μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017 και της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη σε βάρος των ΥΕ και ΔΕ συναδέλφων και της Εισφοράς Αλληλεγγύης, αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες κ.α.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back