ΑΣΥ ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα: Κάλεσμα για τις 23/2

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2022, 18:11

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καλεί στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ στις 23 Φεβρουαρίου.

«Καμία περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας – επέκταση του σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας- άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ενάντια στην επίθεση ακρίβειας που δεχόμαστε» τονίζει μεταξύ άλλων στην προκήρυξή της, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων ότι το πόρισμα της διυπουργικής επιτροπής για τα βαρέα-ανθυγιεινά, προκαλεί αγανάτκηση.

Αναφέρει ότι αποκλείει αρκετούς γιατρούς και υγειονομικούς και ταυτόχρονα, «η επιτροπή βαθμολογεί ως χαμηλού κινδύνου πολλά επαγγέλματα/ειδικότητες στις δημόσιες μονάδες υγείας, οπότε υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος μείωσης του ανθυγιεινού επιδόματος σε χιλιάδες συναδέλφους». Σε άλλες περιπτώσεις το επίδομα καταργείται, ενώ, όπως τονίζει η παράταξη, «η προτεινόμενη μικρή αύξηση (κατά 20 έως 30 ευρώ μεικτά) του επιδόματος για το νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, τα πληρώματα ασθενοφόρων και μια κατηγορία ραδιολόγων – ακτινολόγων, δεν μπορεί να κρύψει τη συνεχιζόμενη κοροϊδία, για την άρνηση ένταξης στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back