Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ: «Απέτυχε η φιέστα της ΝΔ»

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ: «Απέτυχε η φιέστα της ΝΔ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2022, 16:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για πέντε λόγους θεωρεί η ΑΣΥ ΠΓΝΙ ότι «απέτυχε η φιέστα ΝΔ, ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ και διοίκησης» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, να μετατρέψουν την επίσκεψη της κας Γκάγκα σε πανηγυρική φιέστα.

Αναφέρει καταρχάς ότι την κα Γκάγκα υποδέχθηκε, από τη μια η συγκέντρωση των εργαζόμενων, από την άλλη η «αντισυγκέντρωση-παρουσία χειροκροτητών συναδέλφων της ΔΑΚΕ» που όμως «δεν μπόρεσε να επισκιάσει την αγωνία και την αγανάκτηση που επικρατεί στο ΠΓΝΙ για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης». 

Καταγγέλλει ότι «οι χειροκροτητές δεν δέχτηκαν την πίεση και τις απειλές που δέχτηκαν οι συμβασιούχοι, να μην τολμήσουν να λείψουν από τα πόστα τους για κανέναν λόγο την ημέρα εκείνη διότι ο σύλλογος δεν έχει σχετική απόφαση», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τη διοίκηση του συλλόγου, που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ.

Καταγγέλλουν ακόμα ότι η υπουργός αρνήθηκε να συνομιλήσει με φορείς εργαζομένων, και ότι επισκέφθηκε μόνο «προετοιμασμένους» χώρους και όχι για παράδειγμα τις κλινικές με τα ράντζα.

Τέλος, η ΑΣΥ ΠΓΝΙ καταγγέλλει την «απουσία των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΑΣΚΕ» ως «ηχηρή και φανερή. Πιο ηχηρή όμως ήταν η αντιφατική στάση  της προέδρου της ΕΙΝΗ και υποψήφιας της ΠΑΣΚΕ στον σύλλογο εργαζομένων του ΠΓΝΙ, η οποία ενώ στο ΠΓΝΙ εξαφανίστηκε διαμαρτυρόμενη με πρόσχημα ότι δεν κλήθηκαν οι εκπρόσωποι εργαζομένων σε συνάντηση, στο ΓΝ Χατζηκώστα λίγες ώρες πριν αποτελούσε μέλος της επίσημης συνοδείας της υπουργού».

(φωτό από τον επίσημο λογαριασμό της κας Γκάγκα στο facebook)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back