ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΣΥ: «Η ΔΑΚΕ δεν κούνησε το δαχτυλάκι της για το νόμο»

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ: «Η ΔΑΚΕ δεν κούνησε το δαχτυλάκι της για το νόμο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2022, 16:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ ζητάει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που περιστέλλει το ΕΣΥ και καλεί την 1η Δεκεμβρίου στη στάση εργασίας 11.00-15.00 και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η παράταξη μεταξύ άλλων καλεί σε «συναγερμό» τους εργαζόμενους-ες, τονίζοντας ότι η προτεινόμενη κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ θα επιβαρύνει δραματικά τους πολίτες.

«Ουσιαστικά, το νομοσχέδιο στέλνει όσους γιατρούς θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημα τους, να χρησιμοποιούν ως δεξαμενή πελατείας τους ασθενείς που προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας και εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία τους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.  Με το νομοσχέδιο, συνεχίζεται η υποστελέχωση και υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας, δεδομένου ότι, αντί για άμεση άρση των αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, δεδομένου ότι προβλέπεται η πρόσληψη γιατρών με 3ετείς συμβάσεις και 3ήμερη εβδομαδιαία εργασία», συμπληρώνει.

Καταγγέλλει επίσης της ΔΑΚΕ του ΠΓΝΙ, γιατί, όπως αναφέρει η ΑΣΥ στην ανακοίνωσή της, «όχι μόνο δεν συγκάλεσε συνέλευση, όχι μόνο δεν κούνησε το δαχτυλάκι της για να ενημερωθούνε και να κινητοποιηθούνε οι συνάδελφοι, αλλά έφτασε στο σημείο δια στόματος του προέδρου του συλλόγου να δηλώνει δημόσια για το νομοσχέδιο ότι είναι ‘άκαιρο’, δηλαδή ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να το φέρει απλά αργότερα!».

Η παράταξη καταγγέλλει επίσης για αυταπάτες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «και τα υπόλοιπα κόμματα της άρχουσας τάξης, ότι δήθεν ‘η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας μπορεί να είναι ωφέλιμη για το κοινωνικό σύνολο’».

Δηλώνει επίσης τη συμπαράστασή της στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Α. Ρέτζιου που παραπέμπεται σε δίκη με βάση τον αντιδημοκρατικό «νόμο Χρυσοχοΐδη» περί διαδηλώσεων.

Τέλος, ζητάει:

Άρση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων σε μονάδες υγείας και πρόνοιας
Ακύρωση του διαγωνισμού για εργολάβο καθαριότητας στο ΠΓΝΙ. Μετατροπή των συμβάσεων  ΣΟΧ σε αορίστου χρόνου.
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού
Αυξήσεις  στους μισθούς μας πάνω από τον πληθωρισμό. Επαναφορά 13ου και 14ου  μισθού. Άμεση καταβολή ολοκλήρου μισθού ως επίδομα Χριστουγέννων
Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ 



           



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back