ΑΣΥ Εκπαιδευτικών: «Εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2024, 12:07

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών σημειώνει, με αφορμή το ατύχημα που είχαν 5 εκπαιδευτικοί από τα Γιάννενα στην Ιόνια οδό.

«Ναι, υπάρχουν εκατοντάδες συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές που υπηρετούν αρκετά χρόνια μακριά από την οικογένεια τους και τον τόπο κατοικίας τους, και καθημερινά μετακινούνται εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής στον τόπο υπηρεσίας. Όπως είναι αναμενόμενο βέβαια αυτή η κατάσταση επιβαρύνει τους συναδέλφους τόσο σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό».

Διαβάστε επίσης: Εκπαιδευτικοί σε τροχαίο στην Ιόνια οδό

Σημειώνει ότι αυτό έχει και χρηματικό κόστος για τους εκπαιδευτικούς, που πρέπει να υπηρετήσουν και αυτή την αλλόκοτη συνθήκη της μεγάλης καθημερινής μετακίνησης, η οποία επιτείνεται από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

Ζητάει τέλος, μεταξύ άλλων, αποζημίωση για το κόστος μετακίνησης, επίδομα ενοικίου και αύξηση του αριθμού των μεταθέσεων και αποσπάσεων, όχι στις συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο σχολείων και τμημάτων, μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξει, έκπτωση στα ΜΜΜ κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back