ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκπαιδευτικοί σε τροχαίο με φωτιά στην Ιόνια οδό

Εικόνα του άρθρου Εκπαιδευτικοί σε τροχαίο με φωτιά στην Ιόνια οδό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2024, 08:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χτες το απόγευμα (23/1) ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην Ιόνια οδό, στο ύψος της Άρτας.

Επέβαιναν πέντε εκπαιδευτικοί, που είναι καλά στην υγεία τους, ευτυχώς. Εγκατέλειψαν έγκαιρα το αυτοκίνητο, πριν αυτό καεί.

Κάθε μέρα, κάνουν τη διαδρομή από τα Γιάννενα στα σχολεία της Κατούνας, όπου υπηρετούν.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμφιλοχίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Αυτό το γεγονός μας έχει σοκάρει , αν και δεν είναι το πρώτο ατύχημα που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα κατά τις μετακινήσεις των μελών της στους δρόμους με γκρουπ».

Αναφέρει επίσης ότι εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδευτικοί διανύουν κάθε μέρα πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στη δουλειά τους, κατά συντριπτική πλειοψηφία από τα Γιάννενα και την Άρτα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η καθημερινή μετακίνηση αυξάνει τις πιθανότητες για ατυχήματα. Η μετακίνηση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο ,όπως αυτό που υπάρχει σε πολλά σημεία του ορεινού Βάλτου και του Ξηρομέρου. Ταυτόχρονα είναι κατανοητό πόσο δύσκολο, κουραστικό, χρονοβόρο, αλλά και δαπανηρό είναι όλο αυτό, έχοντας υπόψη τους πενιχρούς μισθούς μας ειδικά των αναπληρωτών και των πρωτοδιόριστων συναδέλφων μας, αν συνυπολογίσουμε και το κόστος των διοδίων μαζί με τα καύσιμα που κάνουν την μετακίνηση από δύσκολη έως δυσβάσταχτη».

Ζητάει επίσης από τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα.


ΣΧΟΛΙΑ
apotetoios
όντας παλιός εκπαιδευτικός, θέτω κι άλλη μια παράμετρο αυτού του προβλήματος. το πελατειακό κράτος. στην εκπαίδευση, η περιγραφείσα κατάσταση (εκπ/κοί από γιάννενα-άρτα να πιάνουν θέσεις προσωρινές ή μόνιμες σε κέρκυρα, αιτωλοακαρνανία κι άλλα κοντινά). π.ως μπορεί να εκλείψει αυτή η κατάσταση; να πριμοδοτούνται οι ντόπιοι εκπαιδευτικοί με διπλάσια ή και τριπλάσια μόρια στην επιλογή - υπηρετηση σχολείων στον ίδιο τους το νομό. κι ας είναι με λίγα χρόνια υπηρεσίας. ο εκπαιδευτικός από τα γιάννενα, που πάει στο αγρίνιο, 5 μέρες την ενδομάδα, τρώει τουλάχιστον 4-6 ωρες στη διαδρομή, τρέχοντας με 110-120 χιλιόμετρα την ώρα. κινδυνεύει στατιστικά από ατύχημα. κουράζεται... δεν αποδίδει στην τάξη... γιατί να το αναδείξει αυτό η δοε; τι να αναδείξει; την καταχρηστικότητα αυτής της κατάστασης; όταν οι θέσεις εργασίας ενός νομού είναι πιασμένες από μόνιμους, τότε η συνέχιση αυτής της κατάστασης - της "5-6 ωρες στο δρόμο"... 5-6 άτομα μαζί σε ένα αυτοκίνητο, ζημιά κάνει σε όλους, ποτίζει και λιπαίνει το δέντρο των πελατειακών σχέσεων. υπόψη ότι αυτό το ζήτημα το θυμούμαι από 60 χρονών πριν... και τότε τα ίδια γινόντουσαν!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back