ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ασχοληθείτε με άλλα εργοστάσια που δεν έχουν σωματεία»

Εικόνα του άρθρου «Ασχοληθείτε με άλλα εργοστάσια που δεν έχουν σωματεία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2021, 18:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ιδιότυπη κόντρα που υπάρχει μεταξύ «Πίνδου», εργαζόμενων σε αυτή και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων από όταν προέκυψε πλειοψηφία του ΠΑΜΕ εκεί, συνεχίζεται.

Λίγες μέρες μετά την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ διοίκησης της εταιρίας και Εργατικού Κέντρου, έρχεται η ανακοίνωση του σωματείου Εργαζόμενων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις ν. Ιωαννίνων.

Το σωματείο, το οποίο εκδίδει σπανιότατα ανακοινώσεις, αναφέρει ότι έχει στη δύναμή του «1.000 εργαζομένους και στηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία τους σε ποσοστό 90% και άνω» και κατηγορεί το ΠΑΜΕ πως «παρ’ όλες τις δυναμικές κινητοποιήσεις του, δεν ξεπερνάει τους 30 ψήφους σε κάθε εκλογική διαδικασία».

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΕΚΙ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα ως εργοδοτικό το σωματείο της «Πίνδου».

Η ανακοίνωση συνεχίζει στον ίδιο τόνο: Αναφέρει ότι «τα μέλη μας είναι πραγματικοί εργαζόμενοι, με μόνιμη σχέση εργασίας, και όχι κατά φαντασία εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, όπως σε άλλα  σωματεία από τα οποία αντλεί τη δύναμή του το ΠΑΜΕ».

Υπερασπίζεται τη συμφωνία του με την επιχείρηση, λέγοντας ότι «υπερβαίνει των συμβάσεων των 750 ευρώ (μεικτά) που διεκδικείτε, όπως λέτε, για τα δικά σας σωματεία. Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν στην ώρα τους, τους μισθούς, τα δώρα και τα επιδόματα που προβλέπονται». Συνεχίζει την υπεράσπιση των εργασιακών συνθηκών, λέγοντας ότι «το ωράριο τηρείται κανονικά και οι όποιες υπερωρίες, λόγω φόρτου παραγωγής, καταβάλλονται σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία».

Διαχωρίζει δε τις συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση, με την αγορά εργασίας γενικά, με την εξής διατύπωση: «Γνωρίζετε τί συνθήκες επικρατούν στην αγορά εργασίας και πως αμείβονται οι εκεί εργαζόμενοι ,τους οποίους εκπροσωπείτε όπως λέτε, αλλά δεν κάνετε τίποτα ουσιαστικό για αυτούς. Ούτε γνωρίζετε τίποτε για απολύσεις εργαζομένων που καθημερινά γίνονται στην περιοχή μας σε άλλες επιχειρήσεις».

Το ΕΚΙ κατηγορεί την «Πίνδο» ότι προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενου που απέργησε τον περασμένο Νοέμβριο και όταν αυτός κέρδισε δικαστικά μέτρα, η εταιρία τον τοποθέτησε σε χειρότερη θέση εργασίας.

Το σωματείο Εργαζόμενων στις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις δεν αναφέρεται σε αυτή την απόλυση, στην ανακοίνωσή του, ούτε είχε δημοσιοποιήσει κάτι σχετικό.

Κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι «είναι μια καθαρά κομματική οργάνωση, που εκπροσωπεί το κόμμα του ΚΚΕ, προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη σε βάρος των εργαζομένων. Εξ΄ άλλου, όπως λέτε, τα εργοστάσια είναι καπιταλιστικές μηχανές και πρέπει να κλείσουν. Επιδιώκετε ορδές απελπισμένων ανέργων, τους οποίους θέλετε να τους διαχειρίζεστε προς όφελος του κόμματός σας και μόνο».

Τέλος, το σωματείο κατηγορεί το ΠΑΜΕ για την πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μαΐου και ταυτίζεται με την απόφαση της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας της (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για εορτασμό στις 4 Μαΐου «μαζί με όλους τους εργαζόμενους», όπως αναφέρει.

Τέλος, αναφέρει: «Αφήστε εμάς να αγωνιζόμαστε για τα αιτήματα και τα δικαιώματά μας στην ‘Πίνδος’ και ασχοληθείτε με άλλα εργοστάσια που δεν έχουν σωματεία για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων τους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back