ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι (upd)

Εικόνα του άρθρου Αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2017, 21:24
ΚΟΣΜΟΣ

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι πυροβόλησε έναν άνδρα έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, όταν προσπάθησε να επιτεθεί σε αστυνομικό με ένα σφυρί.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και ζητά από τους παρευρισκόμενους να μείνουν μακριά. Αναφορές κάνουν λόγο για τραυματισμό του επιτιθέμενου χωρίς ωστόσο η κατάστασή του να είναι ακόμα σαφής. Τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τραυματισμό του υπόπτου στο στήθος. 

Οι τουρίστες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Παναγία των Παρισίων αποκλείστηκαν μέσα στον Καθεδρικό Ναό για λόγους ασφαλείας.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι πρόκειται για «τρομοκρατικό συμβάν».


TERROR IN PARIS: Hammer-wielding Muslim attack. Around 900 tourists are currently locked inside the Notre Dame Cathedral for their safety. pic.twitter.com/Nd201yGf4O

— Behind The News (@Behind__News) June 6, 2017

Περίπου 900 άνθρωποι παραμένουν στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού. Οι εικόνες στα κοινωνικά μέσα δείχνουν ότι κάποιοι κρατούν τα χέρια τους επάνω.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, ο δράστης εξουδετερώθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο», αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η αστυνομία.

Ο άνδρας που επιτέθηκε με σφυρί σε Γάλλους αστυνομικούς έξω από την Παναγία των Παρισίων δήλωσε μετά τη σύλληψή του ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», δηλαδή μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα, την οποία και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της επίθεσης φώναξε "αυτό είναι για τη Συρία". Οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για την τρομοκρατία.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς οι επιθέσεις τζιχαντιστών στο Παρίσι στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back