ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άστρο φωτεινό, θα 'ρθει... ακριβό

Εικόνα του άρθρου Άστρο φωτεινό, θα 'ρθει... ακριβό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2016, 19:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αυτά τα Χριστούγεννα, θα κοστίσουν αρκετά στον δήμο Ιωαννιτών και τους πολίτες. Για τον εορταστικό στολισμό και μόνο, θα χρειαστούν 66.500 ευρώ (από την άλλη, βέβαια, από πότε τα Χριστούγεννα είναι φθηνή υπόθεση;). Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για ανανέωση του υπάρχοντος χριστουγεννιάτικου εξοπλισμού, που έχει υποστεί τη φθορά του, αλλά και για επέκτασή του και σε άλλες περιοχές της πόλης. Κι όλα αυτά βέβαια με τη δημοτική αρχή να βλέπει την πόλη ως έναν «ελκυστικό προορισμό» για τους τουρίστες.

Το δημοτικό συμβούλιο, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, ενέκρινε (με εξαίρεση τον επικεφαλής της παράταξης ΔΡΑΣΥ Σ. Μαλάμο) τη διάθεση της πίστωσης αυτής ώστε «να έχουμε μια πόλη φωτεινή και γιορτινή που να καλωσορίζει τους επισκέπτες, καθώς αναγνωρίζουμε την τεράστια συμβολή της τουριστικής ανάπτυξης στην αύξηση του τοπικού παραγόμενου οικονομικού προϊόντος, ιδιαίτερα στις συνθήκες της κρίσης», όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας.

Ο νέος εξοπλισμός θα είναι πλέον τεχνολογίας LED και θα τοποθετηθεί στις πιο επισκέψιμες περιοχές. Ο παλιός εξοπλισμός θα διατεθεί στις δημοτικές ενότητες. Οι περιοχές στολισμού που επιλέχθηκαν εντός πόλης, είναι: Ο άξονας από Μώλο έως ξενοδοχείο Βυζάντιο, μικρά πάρκα κατά μήκος του ίδιου άξονα, βασικοί δρόμοι (Ανεξαρτησίας, Βηλαρά, 28ης Οκτωβρίου, Ναπ. Ζέρβα, Πυρσινέλλα, ΚΑ' Φεβρουαρίου), πεζόδρομοι, πλατεία Πάργης, κεντρική πλατεία. Ο δήμος Ιωαννιτών έχει κάνει μάλιστα και ενός είδους αρχιτεκτονική μελέτη για την εορταστική διακόσμηση. Όπως αναφέρει, στον μεγάλο οδικό άξονα από τον Μώλο έως το ξενοδοχείο Βυζάντιο θα στολιστούν με «ψείρα» LED όλα τα δέντρα εκατέρωθεν του άξονα, καθώς και τα δέντρα και οι θάμνοι στα μικρά πάρκα αυτού. Σε άλλους δρόμους θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα, όπως για παράδειγμα στην οδό Ανεξαρτησίας όπου θα τοποθετηθούν φωτεινά αστέρια στα ψηλά φωτιστικά. «Ιδιαίτερος θα είναι ο φωτισμός σε κάθε πεζόδρομο, ενώ μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εορταστική πρόταση θα αποτελέσει η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση χωρίς να γίνονται άλλες αποκαλύψεις.

Στην ίδια ανακοίνωση, η δημοτική αρχή αιτιολογεί την απόφασή της για τη χριστουγεννιάτικη αυτή επένδυση. «Είναι γνωστό πως η δημοτική αρχή επενδύει συστηματικά στην αναβάθμιση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των Ιωαννίνων, καθώς και στην εξωστρεφή διείσδυση σε επιλεγμένες τουριστικές αγορές, με στόχο την πολλαπλασιαστική προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές της χώρας και από το εξωτερικό. Στο πλαίσιο ενός τέτοιου μεγαλόπνοου εγχειρήματος, εξυπακούεται ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε χρήσιμη ευκαιρία, όπως είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων, ώστε τα Γιάννενα, φωτισμένα και γιορτινά να αποτελέσουν έναν ελκυστικό προορισμό» καταλήγει.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back