ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της κεντρικής πλατείας

Εικόνα του άρθρου Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της κεντρικής πλατείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2021, 00:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καλώς ή κακώς, ο στολισμός της κεντρικής πλατείας μιας πόλης δίνει ένα στίγμα. Ακόμα και όταν ο στολισμός αφορά μια κεντρική πλατεία σαν αυτή των Ιωαννίνων, που δεν είναι ακριβώς πλατεία εδώ και πολλά χρόνια. Πόσο μπορεί να ομορφύνει πια μια τέτοια πλατεία τα Χριστούγεννα;

Και φέτος λοιπόν, ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έκανε το θαύμα. Δεν το ανέμενε κανείς. Δεν προσπάθησε όμως ούτε καν να διαμορφώσει μια πρόταση. Επιμένοντας παραδοσιακά, μακριά από οποιονδήποτε πειραματισμό και καινοτομία και χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση, τοποθέτησε στην κεντρική πλατεία μία όχι ιδιαίτερα καλαίσθητη φάτνη (φετινή… άφιξη), ένα «ήσυχο» χριστουγεννιάτικο δέντρο που άναψε σήμερα το απόγευμα, το γνωστό έλκηθρο-υπερπαραγωγή με το εκτυφλωτικό φως και το τούνελ με τα λαμπάκια. Και ένα καρουζέλ. Κι όλα αυτά τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ατάκτως ερριμμένα, χωρίς να αποτελούν ούτε καν μια σύνθεση. Απλώς για να φαίνεται κάπως γεμάτη η πλατεία.


Και μια υπενθύμιση: Το τούνελ με τα λαμπάκια τοποθετούνταν τα Χριστούγεννα των προηγούμενων ετών στο μεγάλο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, απέναντι από την πλατεία. Ομολογουμένως, ήταν ο κατάλληλος χώρος, καθώς το φωτεινό τούνελ βρισκόταν σε ένα πέρασμα εκατοντάδων ανθρώπων κάθε μέρα. Στον χώρο αυτόν βρίσκονται όμως οι οικίσκοι του ΕΟΔΥ για τα rapid tests. Φέτος, το τούνελ βρέθηκε απέναντι επί της πεζογέφυρας που συνδέει (;) την κεντρική πλατεία με το πάρκο Κ. Μπέγκα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back