ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ασημένια» συνεργασία…

Εικόνα του άρθρου «Ασημένια» συνεργασία…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2017, 23:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η καλή σχέση του δήμου Ιωαννιτών και του δημάρχου Θωμά Μπέγκα με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) Σοφία Στάικου έρχεται να επισφραγιστεί με δύο τρόπους: με ένα πρόγραμμα συνεργασίας των δύο φορέων και με την ανακήρυξη της κ. Στάικου ως επίτιμου δημότη των Ιωαννίνων.

Όπως είπε ο κ. Μπέγκας, το Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ στο Ιτς Καλέ αναβαθμίζει το πολιτιστικό προϊόν της περιοχής και δημιουργεί μια ιδιαίτερη υπεραξία για τον προορισμό «Ιωάννινα». «Τιμάμε τους ανθρώπους που στέκονται  δίπλα στην τοπική μας κοινωνία και με το έργο τους συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ταυτότητας της πόλης μας», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του ΠΙΟΠ, ανέλαβε να χρηματοδοτήσει το σύνολο των μελετών για την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου του ΚΕΠΑΒΙ. Η απόδοση τιμής στην κ. Στάικου θα γίνει στις 28 Μαρτίου, σε ειδική τελετή.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα ένα πρόγραμμα συνεργασίας του Δήμου με το ΠΙΟΠ.  Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικότητας της πόλης και της πολιτιστικής κληρονομιάς με επίκεντρο το μουσείο αργυροτεχνίας και την αργυροτεχνία ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι άξονες του προγράμματος, όπως αυτοί περιγράφονται, αφορούν τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαλέξεων στο μουσείο, την εκπόνηση ερευνητικών έργων και την ενίσχυση ερευνητικών εργασιών για φοιτητές, την προβολή της αργυροτεχνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τη συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι συμφωνημένες δράσεις για τη λειτουργική ενσωμάτωση του μουσείου στο πάρκο πολιτισμού του Ιτς Καλέ και την υλοποίηση από τον Δήμο μικρών τεχνικών έργων που θα υποστηρίζουν την πρόσβαση στο μουσείο από τη νότια πύλη. Τέλος, οι δύο φορείς έχουν συμφωνήσει στην κατάρτιση προτάσεων κοινού ενδιαφέροντος προκειμένου αυτές να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back