Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αρχιτεκτονική: Σε αναμονή για την Παπαζόγλειο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2016, 13:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ήθελε να σηματοδοτήσει την περσινή έναρξη λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής με τη στέγασή της σε ένα διατηρητέο κτίριο, σε αυτό της «Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής» όπου σήμερα στεγάζονται νηπιαγωγεία.

Η αδυναμία όμως του δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις σχολικές υποδομές, να βρει έγκαιρα ένα άλλο κτίριο, σε κεντρικό σημείο της πόλης, για τα νηπιαγωγεία πήγε πίσω τον σχεδιασμό. Έτσι, οι 30 φοιτητές βολεύτηκαν σε αίθουσα του Τεχνολογικού Πάρκου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο άμεσο μέλλον, οι φοιτητές, μαζί με τους 50 νέους, αναμένεται να μετακομίσουν στο κτίριο της Παπαζόγλειου στην οδό Παπάζογλου, με τα νηπιαγωγεία να πηγαίνουν απέναντι, στο Καπλάνειο. Εκεί, θα κατασκευαστεί, στην πάνω αυλή του σχολικού συγκροτήματος, ένα οικοδόμημα-σιδηροκατασκευή για να φιλοξενηθούν τα νήπια, για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη. Παράλληλα, θα γίνει η επισκευή του κτιρίου της Παπαζόγλειου, το οποίο ανήκει σε κληροδότημα.

Τη χρηματοδότηση των συνολικών παρεμβάσεων θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει πάρει πάνω της την όλη υπόθεση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε τα δύο κτίρια θα είναι έτοιμα για να αναλάβουν τον νέο τους ρόλο.

Αυτές τις μέρες, η πρυτανεία (που είναι και ο πιο... αισιόδοξος φορέας από όλους για τη λειτουργια του χώρου) είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, ώστε να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σύμφωνα με τον πρύτανη Γιώργο Καψάλη, η αδειδοδότηση για τις παρεμβάσεις στο κτίριο της Παπαζογλείου είναι σε φάση ολοκλήρωσης και οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back