Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αρχαιολογικό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου Αρχαιολογικό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2017, 13:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνέδριο με τίτλο «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Βορειοδυτική Ελλάδα & τα Νησιά του Ιονίου» διοργανώνουν η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και οι Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων Βορειοδυτικής Ελλάδας & Νησιών του Ιονίου στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από σήμερα έως τις 26 Νοεμβρίου.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει σήμερα, στις 17:00. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια δύο εκθέσεων: «Φινλανδοί αρχιτέκτονες. Με το βλέμμα στην Ελλάδα» με σκίτσα και φωτογραφίες, σε συνεργασία με το Φινλανδικό  Ινστιτούτο Αθηνών, και «Τέχνη  που μίσεψες» με δημιουργίες της εικαστικού Έφης Σταύρου.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 80 προφορικές και επιτοίχιες ανακοινώσεις από 120 περίπου αρχαιολόγους, ιστορικούς, συντηρητές, αρχαιομέτρες, παλαιοντολόγους, νομισματολόγους, φιλολόγους, αρχιτέκτονες-μηχανικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Θα παρουσιαστεί κυρίως το έργο περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού κατά την τελευταία τριετία όπως και οι συνεργασίες που αναπτύχθηκαν με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το δείτε εδώ:


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3