Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 13-05-2022, 14:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με το Κάστρο της Άρτας ανοιχτό καθημερινά αλλά και σαββατοκύριακα, επαναλειτουργεί και το θεατράκι ως χώρος εκδηλώσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι μαζί με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις να ξεκινήσει η ενσωμάτωση του Κάστρου στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών.

Ο Δήμος σημειώνει ότι ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης κατά την τελευταία επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Άρτα ζήτησε να παραμείνει το θεατράκι στο Κάστρο ανοιχτό και να μην μετακινηθεί η κερκίδα, με τον  Δήμο να προτίθεται να αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες επισκευής της κερκίδας και ελέγχου στατικότητας.

«Το αίτημα έτυχε θετικής απάντησης από την υπουργό και έτσι το θεατράκι όχι μόνο δεν θα μετακινηθεί» αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτισμού και του Τουρισμού του Δήμου Αρταίων στο τηλέφωνο 26813 62115 (υπεύθυνος Θανάσης Αρκουμάνης) για τη διάθεση του χώρου για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο χώρος έχει χωρητικότητα 400 περίπου θεατών, ενώ θα υπάρχει χώρος για καμαρίνια και τουαλέτες για τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Σημειώνεται, πως οι υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου, πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του χώρου του κάστρου.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι στόχος μας ως δημοτική αρχή, είναι οι χώροι πολιτισμού να είναι βιώσιμοι, ασφαλείς και ενταγμένοι στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας και των επισκεπτών. Πλέον έχουμε κάστρο και θεατράκι ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους για ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι…» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο δήμαρχος.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα