Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 19-04-2019, 13:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου έγινε στο Αρσάκειο Εκάλης το 7ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονος άνθρωπος και ψηφιακή τεχνολογία: προκλήσεις και προβληματισμοί». Στο συνέδριο συμμετείχαν 45 μαθητές από το Αρσάκεια Ιωαννίνων.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Massachusetts Institute of Technology (MIT). Ο κ. Δασκαλάκης τιμήθηκε το 2018 με την κορυφαία διάκριση Rolf Nevanlinna Prize για τη συμβολή του στα μαθηματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μίλησε με θέμα «Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας;».

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να φέρει τους μαθητές αντιμέτωπους με τον δυναμικό κόσμο της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας και τους πολλαπλούς δρόμους που αυτή ανοίγει στο μέλλον. «Μέσα από την προσωπική τους έρευνα και μελέτη οι μαθητές εστίασαν σε επιμέρους πτυχές του τεχνολογικού θαύματος που βιώνουμε, ενέκυψαν στις δυνατότητες που ανοίγονται στο μέλλον για την ανθρωπότητα και συγχρόνως προβληματίστηκαν για το πώς όλη αυτή η τεχνολογική εργαλειοθήκη μπορεί να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο ουσιαστικά» αναφέρει μεταξύ άλλων το Αρσάκειο Ιωαννίνων .

Συνολικά στο συνέδριο συμμετείχαν 700 μαθητές με την καθοδήγηση 120 περίπου εκπαιδευτικών. Ως αποτέλεσμα προέκυψαν 130 εργασίες που οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν δημόσια ως εισηγήσεις, poster, εργαστήρια, ταινίες μικρού μήκους, δρώμενα, έκθεση εικαστικού υλικού, ρητορικά αγωνίσματα, ψηφιακές εφαρμογές.ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα