ΑΡΠΙ: «Σχέδια επί χάρτου-κοινωνική αδικία»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΙ: «Σχέδια επί χάρτου-κοινωνική αδικία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2021, 17:19

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιαννενα και ο επικεφαλής της, Χρήστος Πατσούρας, σε ανακοίνωση σχετικά με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο τονίζουν για το τεχνικό πρόγραμμα ότι «για ακόμη μία φορά απουσιάζουν εκείνα τα έργα που θα καλυτερέυσουν την καθημερινότητα των Δημοτών σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας  (στη Καλούτσιανη, στη Καραβατιά, στους Αμπελόκηπους κ.τ.λ.). Το μόνο που ουσιαστικά θα αναδειχθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι το κέντρο της πόλης στα πλαίσια και μόνο της τουριστικής της προβολής».

Για τα δε ανταποδοτικά τέλη, η παράταξη τονίζει ότι η αύξηση είναι «κοινωνικά άδικη γιατί με τους συντελεστές που προτείνει, στην πραγματικά υποχρεώνει τους πολλούς, τους φτωχούς, τους κατοίκους, να πληρώνουν τα τέλη που κανονικά αντιστοιχούν στις μεγάλες επιχειρήσεις. Η δημοτική αρχή δύο χρόνια τώρα δεν έχει προχωρήσει στην ουσιαστική ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και παράλληλα αναθέτοντας την υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη (με κόστος 825.000 ευρώ)  έχει αυξήσει το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Επίσης, αναφέρει ότι «η συγκεκριμένη πρόταση είναι και περιβαλλοντικά άδικη γιατί, τσουβαλιάζοντας όλες τις επιχειρήσεις σε ένα συντελεστή εξαιρετικά χαμηλό σε σχέση με των κατοικιών, δεν δίνει κανένα κίνητρο για μια πραγματική μείωση των απορριμμάτων. Είναι πρόχειρη και ατεκμηρίωτη γιατί ουσιαστικά ορίζει όλους τους συντελεστές στην τύχη, χωρίς να δίνει κανένα πραγματικό στοιχείο για το πόσα απορρίμματα παράγει κάθε χρήση, παρότι σύμφωνα με το νόμο οι συντελεστές θα πρέπει να βασίζονται και σε τέτοιες εκτιμήσεις.  Η κατανομή των τελών μεταφέρει συνειδητά το κόστος από τις μεγάλες επιχειρήσεις που παράγουν τον μεγάλο όγκο των απορριμμάτων στα νοικοκυριά και στους μικροεπαγγελματίες- αυτοαπασχολούμενους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back