Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 12-07-2022, 12:54

Η ΑΡΠΗ καλεί σήμερα 12/7  στη συγκέντρωση που καλεί το Εργατικό Κέντρο Άρτας  στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία Κιλκίς στην Άρτα και αύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου από το πρωί στις 9, στο Πρωτοδικείο, στην αναμονή της απόφασης για το θάνατο του εργάτη, Χρήστου Ζορμπά, που σκοτώθηκε στο εργοστάσιο της «Ήπειρος» από ηλεκτροπληξία.

«Δεν είναι η κακιά ώρα που χτυπά μόνιμα αλλά η εργοδοτική αυθαιρεσία στα μέτρα ασφαλείας και στο μεροκάματο .Είναι η ανάπτυξη που υπόσχεται το κεφάλαιο και σχεδιάζει μαζί με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις. Είναι η ζωή μας όταν αποθεώνεται η επιχειρηματικότητα και η κερδοσκοπία της. Γι αυτό μπαίνει στο στόχαστρο η συνδικαλιστική δράση και η διεκδίκηση των εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας, το μεροκάματο, τη σύνταξη και την ασφάλιση» τονίζει η ΑΡΠΗ και συμπληρώνει:

«Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα που επέδειξε η οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά, την μάχη που έδωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας αλλά και τη μαχητικότητα των δικηγόρων όλο αυτό το χρονικό διάστημα» και ζητάει «την ανασυγκρότηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς», καθώς και «την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορούμενων».

Pindos 60 xronia
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back