ΑΡΠΗ: «Με 800 κ. αγελαδινό γεμίζεις ένα ρεζερβουάρ»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΗ: «Με 800 κ. αγελαδινό γεμίζεις ένα ρεζερβουάρ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2022, 13:09

Η Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου ζητάει τη, έκτακτη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην κτηνοτροφία.

Στην εισήγησή της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η παράταξη στην εισήγησή της, «η κατάσταση στον χώρο της κτηνοτροφίας στη περιοχή μας είναι απελπιστική» και πως οι τιμές που δίνει η «Δωδώνη» στους παραγωγούς είναι κάτω από το κόστος παραγωγής, αλλά και κόσμος, φεύγει από το χώρο της κτηνοτροφίας.

«Η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής οδηγεί σε αδιέξοδο όλους όσους θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια από τα ζώα τους» τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «με 800 κιλά αγελαδινό γάλα ή με 300 κιλά πρόβειο γεμίζεις το ρεζερβουάρ του τρακτέρ» και ότι «ενώ οι τιμές στον παραγωγό είναι στο ίδιο σχεδόν σημείο επί χρόνια, οι εργαζόμενοι/ες αγοράζουν πιο ακριβά (η φέτα οδεύει στα 14-15 ευρώ το κιλό), με την κερδοφορία των μεγάλων αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων (που την ίδια ώρα ξεζουμίζουν του εργαζόμενούς τους), να αυξάνεται. Αυξάνουν τα κέρδη τους με το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης, την καταστροφή μεσαίων στρωμάτων και τη συρρίκνωση των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, όχι μόνο στη περιοχή μας αλλά παγκόσμια».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «ο παραγόμενος πλούτος σε συνδυασμό με τις τεράστιες επιστημονικοτεχνικές δυνατότητες της εποχής μας, δημιουργούν όρους για να τραφεί ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά ο λαός».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back