Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΡΠΗ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο κατά εξορύξεων

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΗ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο κατά εξορύξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2023, 10:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο καλεί στο συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις, στις 17/6 στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Είναι μια πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνεται ήδη πριν τις πρώτες βουλευτικές εκλογές.

Η ΑΡΠΗ τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της ότι «από τη διαδικασία αυτή δεν έχει να ωφεληθεί το παραμικρό ο λαός της Ηπείρου κι όλος ο ελληνικός λαός. Θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια. Όπως ακριβώς συνέβη με τα πετρέλαια της Θάσου (τα ίδια έταζαν κι εκεί)».

Σημειώνει ακόμα ότι στην «περιοχή που επελέγη (Γιουργάνιστα) και ισχυροί σεισμοί έχουν γίνει στο παρελθόν με μεγάλες ζημιές και μεγάλες κατολισθήσεις έχουν συμβεί (το συγκεκριμένο χωριό έχει αλλάξει θέση εξ αιτίας μεγάλων κατολισθήσεων παλαιοτέρα)».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «δεν έχουμε να ‘κουβεντιάσουμε’ τίποτα μαζί τους. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταθούμε απέναντί τους, αποφασιστικά, μαχητικά, μαζικά. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και οι τοπικοί εντολοδόχοι τους στήριξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτή την καταστροφική πολιτική. Ας τους απαντήσουμε λοιπόν με τον αγώνα μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back