Oikonomou pisoi

ΑΡΠΗ για Βαλανιδοράχη: «Δάση και παραλίες στο λαό»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2021, 11:55

Τη θέση ότι η περιοχή της Βαλανιδοράχης «πρέπει να αποτελεί φυσικό πάρκο για όλους τους κατοίκους της περιοχής, για το λαό της Ηπείρου και για όλους τους επισκέπτες. Ένα φυσικό πάρκο που θα είναι σημείο αντίστασης ενάντια στην εμπορευματοποίηση όλης της ζώνης μεταξύ Πρέβεζας και Συβότων» και ότι πρέπει να περάσει άμεσα στο δημόσιο, διατύπωσε η ΑΡΠΗ στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο. Κάλεσε την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Πάργας «να πάρουν πρωτοβουλίες αντί να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα» και τόνισε ότι «όλοι μας γνωρίζουμε ότι επιχειρηματικά συμφέροντα μεγάλα και μικρά, λυμαίνονται την παραλιακή ζώνη από την Πρέβεζα έως τα Σύβοτα στο όνομα της ‘ανάπτυξης’. Εμείς λέμε, όχι στην υποταγή των πάντων στο κέρδος της τουριστικής βιομηχανίας, την υποταγή στην ευτέλεια και την εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου, την εμπορευματοποίηση του αιγιαλού, τις καταπατήσεις  και την περιβαλλοντική καταστροφή».

Η παράταξη άφησε αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών, λέγοντας ότι «το ενδιαφέρον τους για τη δημόσια περιουσία είναι υποκριτικό και ψεύτικο - συμπλήρωμα της πολιτικής τους - που έστρωσε το δρόμο στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίσει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα».

Συμπληρώνει ότι «πιστεύουμε ότι στο δάσος και στην παραλία πρέπει να απαγορευτεί τώρα κάθε κερδοσκοπική και εμπορική δραστηριότητα. Όλη η περιοχή πρέπει να προστατευτεί από κάθε είδους καταπατήσεις, από τις οποίες το συγκεκριμένο δάσος έχει επανειλημμένα πληγεί μέχρι τώρα (έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 65 από παράνομη υλοτομία, μέχρι αυθαίρετη περίφραξη και διαμόρφωση οικοπέδων). Το ίδιο πρέπει να γίνει σε κάθε δάσος της περιοχής».       

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back