ΑΡΠΗ-Αγωνιστικό Μέτωπο κατά διδάκτρων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2023, 22:15

H Αριστερή Παρέμβαση-Αγωνιστικό Μέτωπο, καταγγέλλει την απελευθέρωση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εν μέσω καλοκαιριού.

«Η απόφαση αυτή, με όσα ‘εκσυγχρονιστικά’ επιχειρήματα και αν τη ντύσουν, στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μία ακόμα προσπάθεια επιβολής σκληρών ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση. Είναι μία απόφαση που μετατρέπει την εκπαιδευτική διαδικασία σε εμπόρευμα, και περιορίζει την πρόσβαση στους λίγους που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος. Κι αυτό μάλιστα, τη στιγμή που η στεγαστική κρίση και η ακρίβεια δυσκολεύουν ήδη την καθημερινότητα χιλιάδων συνανθρώπων μας, κάνοντας έτσι κι αλλιώς πιο δύσκολη την επιλογή των σπουδών για τα κατώτερα οικονομικά στρώματα» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Η αυτοδιοικητική παράταξη αναφέρει ότι «θα αγωνιστούμε, στο πλευρό του φοιτητικού κινήματος, στο πλευρό κάθε φοιτητή και φοιτήτριας ξεχωριστά, και μαζί με τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για να διασφαλίσουμε πως κανενός τα όνειρα δεν θα περισσέψουν στον βωμό του κέρδους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back