Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων και απολύθηκαν

Εικόνα του άρθρου Αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων και απολύθηκαν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2018, 20:45
ΕΛΛΑΔΑ

Ο εργοδότης σε υποκατάστημα αλυσίδας εστίασης στη Λάρισα ζήτησε από δύο εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων. Εκείνοι αρνήθηκαν και τους απέλυσε.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την αυθαιρεσία του εργοδότη στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), που με τη σειρά του πραγματοποίησε έλεγχο στα καταστήματα που διατηρεί η επιχείρηση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη. Οι έλεγχοι των επιθεωρητών αποκάλυψαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας «η παρέμβαση του ΣΕΠΕ είχε ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εργαζομένων ενώ ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί και στη δικαιοσύνη. Επίσης, αποτράπηκαν οι απολύσεις και άλλων εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων».

Τέλος το ΣΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους που έρχονται αντιμέτωποι με παραβατικές και εκβιαστικές συμπεριφορές να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία επώνυμα ή ανώνυμα στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back