ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αρκεί μια καθαρίστρια ανά σχολείο;

Εικόνα του άρθρου Αρκεί μια καθαρίστρια ανά σχολείο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2023, 15:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή αποφάσισε, όχι άνευ «επεισοδίων», να εγκρίνει 142 θέσεις καθαριστριών για τα σχολεία ευθύνης της.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι 142 καθαρίστριες αντιστοιχούν σε 140 σχολικές μονάδες, μια και… ελάχιστα δηλαδή για κάθε σχολική μονάδα. Το ερώτημα είναι φυσικά αν επαρκούν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών επιμένει να προβλέπει πολύ λιγότερες θέσεις.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα διαθέσει επιπλέον 450.000 ευρώ για να καλύψει το κόστος, αλλά και πάλι, «μια ανά σχολείο» και το ένα τέταρτο αυτών, μερικής απασχόλησης, δεν είναι μια ικανή συνθήκη, πέρα από τις δηλώσεις των αντιδημάρχων και του ίδιου του δημάρχου.

Διαβάστε εδώ την αντίστοιχη περσινή απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών

Ο κ. Παπαγεωργίου για παράδειγμα, δήλωσε ότι ο Δήμος «διαφωνεί με την τακτική του Υπουργείου και εξακολουθεί να διεκδικεί περισσότερες πιστώσεις για να καλύψει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες των σχολείων».

Ωστόσο, φαίνεται ότι διαφωνεί και με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για 142 εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης.

 Η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα αποχώρησε κατά τη χτεσινή (24/7) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εξηγεί τους λόγους με ανακοίνωσή της.

Ιδιαίτερα, καταγγέλλει την πρόεδρο του σώματος Ελένη Ακονίδου και την περιφερειακή αρχή, για το χειρισμό του θέματος των σχολικών καθαριστριών.

«Με μια εντελώς απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική στάση η πρόεδρος του σώματος δεν σεβάστηκε την προβλεπόμενη από τον κανονισμό διαδικασία κι ενώ κατέγραψε δύο προτάσεις επί του θέματος, στη συνέχεια αρνήθηκε να θέσει την πρόταση της παράταξής μας σε ψηφοφορία» αναφέρει η Ενότητα.

Η παράταξη πρότεινε 142 θέσεις πλήρους απασχόλησης, αντί για 112 πλήρους και 30 μερικής απασχόλησης. Η Ενότητα Πολιτών Αναφέρει ότι η πρότασή της «υιοθετήθηκε από το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης», αλλά «η απερχόμενη δημοτική αρχή για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι δεν ανέχεται το διάλογο και τη διαφορετική άποψη, ακόμα και για ένα τόσο ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία των Ιωαννίνων».

Οι σχολικές καθαρίστριες ζήτησαν 166 θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ο δε αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας ισχυρίστηκε ότι «ο Δήμος βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες και τα παιδιά και το αποδεικνύει κόβοντας άλλες δαπάνες για να προχωρήσει σε περισσότερες προσλήψεις».

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back