Oikonomou pisoi

Αριστερή Παρέμβαση: «Η δημοτική αρχή στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2022, 20:23

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «για άλλη μια φορά στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους», με την απόφαση να μειώσει τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών, με απόφαση κατά πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή.

«Σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αρκεί μία καθαρίστρια ανά 145 μαθητές των Ιωαννίνων, αφού δεν υπάρχουν πλέον πρωτόκολλα covid. Αρκούν 126 σχολικές καθαρίστριες για τις 138 σχολικές μονάδες της πόλης.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο όπου τα κρούσματα είναι σε νέα έξαρση, παρά τις διάφορες δηλώσεις περί ‘τέλους πανδημίας’» προσθέτει η παράταξη.

Συνεχίζει λέγοντας ότι «η δημοτική αρχή μένει πιστή στην νεοφιλελεύθερη αντίληψη και πολιτική, από την μια πλευρά στέκεται εχθρικά απέναντι στους εργαζόμενους και στις διεκδικήσεις τους, και από την άλλη πλευρά διευκολύνει, ενισχύει, επιχειρηματικές δραστηριότητες σε διάφορους τομείς όπως τουρισμός, διαχείριση απορριμμάτων, αναβάθμιση του αστικού οδοφωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας Led, δαπανά αρκετά χρήματα σε συμβούλους και προχωράει σε σωρεία απευθείας αναθέσεων».

Η παράταξη ζητάει να συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο και να συζητήσει για το θέμα και προτείνει τη λήψη απόφασης «που θα διατηρεί όλες τις θέσεις εργασίας και θα διεκδικεί επιπλέον προσλήψεις καθαριστριών με πλήρη και σταθερή εργασία που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες όλων των σχολείων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back