ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απουσίες και παρουσίες...

Εικόνα του άρθρου Απουσίες και παρουσίες...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2023, 23:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Γιάννενα Νέα Εποχή, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ανακοίνωσε σήμερα τα πρώτα ονόματα υποψηφίων.

Πέρα όμως όλων αυτών, ο κ. Παπαγεωργίου δεν ανακοίνωσε δύο αντιδημάρχους, οι οποίοι μάλιστα είχαν διαφωνήσει με τον τρόπο που εκλέχτηκε δήμαρχος: τη Νατάσσα Τύρου-Ούζα, η οποία έχει υπάρξει και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, και τον Βαγγέλη Πήχα, πρώην δήμαρχο Παμβώτιδας ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με το τοπικό ΠΑΣΟΚ.

Αμφότεροι δεν επέδειξαν κανένα ζηλευτό έργο στον τομέα αρμοδιότητάς τους.

Τι πρόκειται να κάνουν οι δύο αντιδήμαρχοι; Μένει να φανεί...

Κατά τα άλλα, ο κ. Παπαγεωργίου υιοθετώντας ένα… μητσοτακικού τύπου σύνθημα, περί οπισθοδρόμησης που πρέπει να αποφευχθεί κ.λπ., ανακοίνωσε ονόματα που απευθύνονται πολιτικά κυρίως στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, από όπου προέρχεται και ο ίδιος (σ.σ. κάποτε ήταν και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων), και της ΝΔ.

Ο κεντροδεξιός χώρος καταλαμβάνει σημαντικό μέρος στα 65 ονόματα που ανακοίνωσε ο κ. Παπαγεωργίου, μετά και τη... διεύρυνση της παράταξης με τη συμμετοχή δύο αντιδημάρχων που είχαν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη και την απορρόφηση της παράταξης του Άρη Μπαρτζώκα. 

Στη λίστα των 65 ονομάτων, συμμετέχουν άνθρωποι-συνοδοιπόροι της παράταξης από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, όπως ο πρώην αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, ο φαρμακοποιός Δημήτρης Θεμελής, και ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Σιώτος. Ο κ. Παπαγεωργίου.... επιστράτευσε και τον γενικό γραμματέα του Δήμου, τον αρχιτέκτονα Βασίλη Ζωγράφο, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος και την προηγούμενη φορά.

Δεν είχε εκλεγεί και ορίστηκε στη θέση του γενικού γραμματέα. Πρόσφατα είχε την ευκαιρία να πάρει τη θέση του δημοτικού συμβούλου, αλλά επέλεξε να παραμείνει στη θέση του γενικού γραμματέα. Τη θέση του δημοτικού συμβούλου πήρε ο Χάρης Δολιώτης - ένα άλλο όνομα που δεν ανακοινώθηκε σήμερα.

Στη λίστα των ονομάτων, και τρεις ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες του δημάρχου...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back