ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αποστολή «Δυτικό Βάθρο»

Εικόνα του άρθρου Αποστολή «Δυτικό Βάθρο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2017, 02:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύτες και εναερίτες έχουν… επιστρατευτεί αυτή την εβδομάδα στη Γέφυρα Πλάκας, η οποία βιώνει μια νέα εργοταξιακή φάση. Μετά το πράσινο φως που έδωσαν το υπουργείο Πολιτισμού και η επιστημονική επιτροπή για την αποκατάσταση-αναστήλωση του γεφυριού, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ξεκινήσει τις εργασίες για τη στερέωση του δυτικού βάθρου, υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων.

Οι εργασίες για τη στερέωση του βάθρου αυτού δεν είναι ούτε απλές ούτε εύκολες. Καταρχήν απαιτείται υποθεμελίωση του βάθρου, που σημαίνει ότι αρκετή δουλειά πρέπει να γίνει κάτω από το νερό. Σημαντική αναμένεται να είναι η συμβολή εξειδικευμένης εταιρίας. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, εκτελούνται εργασίες περίδεσης του βάθρου, προκειμένου να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος κατάρρευσής του. Εναερίτες περνούν μεγάλα συρματόσχοινα γύρω από τον μεγάλο όγκο του βάθρου για να ακολουθήσει στη συνέχεια η επικάλυψή του. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι είχε γίνει η στερέωση του ανατολικού βάθρου.

Κι ενώ οι εργασίες στο δυτικό βάθρο βρίσκονται σε εξέλιξη, οι εμπλεκόμενοι φορείς περιμένουν την ολοκλήρωση της μελέτης  για τον τρόπο αναστήλωσης του τόξου του γεφυριού που έπεσε τον Φεβρουάριο του 2015. Η μελέτη αυτή, η οποία ανατέθηκε στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των υπουργείων Υποδομών και Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων τον Μάιο που μας πέρασε, αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Οκτωβρίου.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back