Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Απορρίμματα: κεφάλαιο «κόστος μεταφοράς»

Εικόνα του άρθρου Απορρίμματα: κεφάλαιο «κόστος μεταφοράς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2020, 14:51
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Ηπείρου ανοίγει και επίσημα ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Με επιστολή του προς τους προέδρους του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νίκο Καλαντζή και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση, ζητά να γίνει συζήτηση τα διοικητικά συμβούλια των οργάνων.

Ο κ. Τσιρογιάννης, ο οποίος είναι και μέλος της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρχει ενιαία τιμολογιακή πολιτική στο κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων «για όλους τους δημότες της Ηπείρου άσχετα με την απόσταση που έχουν με το εργοστάσιο μιας και αυτό σχεδιάστηκε να εξυπηρετεί όλους τους Ηπειρώτες» όπως τονίζει. 

Με απλά λόγια, ζητά και οι 18 Δήμοι να πληρώνουν τα ίδια για τη μεταφορά των απορριμμάτων. Η πρόταση αυτή, η οποία είχε κατατεθεί και… ανεπίσημα από τον κ. Τσιρογιάννη, είχε προκαλέσει σε πρώτη φάση την ενόχληση Δήμων, όπως του Δήμου Ιωαννιτών, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν τα Γιάννενα, που παράγουν και τα περισσότερα σκουπίδια, να επωμιστούν το κόστος μεταφοράς για τους πιο απομακρυσμένους Δήμους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back