Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απόλυση, χωρίς να είναι γνωστές οι αιτίες

Εικόνα του άρθρου Απόλυση, χωρίς να είναι γνωστές οι αιτίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2020, 21:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επιτροπή αγώνα συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ότι συμβασιούχος εργαζόμενη απολύθηκε, λόγω έντασης, με απόφαση του ΑΣΕΠ.

Όπως καταγγέλλει η επιτροπή, δεν της έχει κοινοποιηθεί η απόφαση, παρότι έχουν περάσει 4 μέρες από την κοινοποίηση της απόλυσης, οπότε η εργαζόμενη δεν γνωρίζει γιατί απολύθηκε.  Έχει από την πρώτη ημέρα αιτηθεί την απόφαση του ΑΣΕΠ μέσω του δικηγόρου της προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει κάποιο λάθος. Η επιτροπή θυμίζει «ότι λάθος του ΑΣΕΠ, οδήγησε προσωρινά τις 18 καθαρίστριες εκτός ΠΓΝΙ. Λάθος που το δικαστήριο αναγνώρισε και διέταξε την επιστροφή τους στην εργασία».

Επίσης, η επιτροπή αφήνει αιχμές, τόσο για το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, όσο και για τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου. Για την 6η ΥΠΕ, ότι δεν γνωστοποίησε την απόφαση του ΑΣΕΠ, τη στιγμή μάλιστα που η θέση θα καλυφθεί από άλλον υποψήφιο, άμεσα., αλλά και η «εκδήλωση ‘αδυναμίας' για επιτάχυνση της αποστολής της απόφασης του ΑΣΕΠ στην συνάδελφο, από τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ αλλά και από τον πρόεδρο του συλλόγου του ΠΓΝΙ και στενό συνεργάτη (κατά τις δημόσιες δηλώσεις του) του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, στους οποίους έγιναν παρεμβάσεις».

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη προσλήφθηκε τον περασμένο Μάρτιο με την ειδική πρόσληψη επικουρικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και υπηρέτησε σε κλινικές πρώτης γραμμής όπως η πνευμονολογική. «Μετά  από 3 ολόκληρους μήνες η 6η ΥΠΕ επικαλείται έλεγχο του ΑΣΕΠ που θα έπρεπε να έχει γίνει τις πρώτες ημέρες της πρόσληψης. 3 ολόκληρους μήνες αντιμετώπισε τους κινδύνους της πανδημίας υπηρετώντας με αυταπάρνηση τους ασθενείς του ΠΓΝΙ. 3 μήνες μετά την απολύουν χωρίς να τις γνωστοποιούν τον λόγο» αναφέρει η πρωτοβουλία

Καταλήγει τονίζοντας ότι «25000 είναι μόνο οι επίσημες κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Εμπόδιο μένει μόνο η πολιτική που θέλει φτηνό, αναλώσιμο και φοβισμένο προσωπικό και στα δημόσια νοσοκομεία» και προσθέτει ότι «είναι στο χέρι μας να τους αποδείξουμε ότι εκτός από αναγκαίοι για την λειτουργία του ΕΣΥ, είμαστε και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το αναφαίρετο δικαίωμα μας για μόνιμη, σταθερή εργασία με δικαιώματα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back