Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απολύσεις καθαριστριών καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου Απολύσεις καθαριστριών καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2020, 15:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει τις απολύσεις εννιά συμβασιούχων καθαριστριών από τα αστυνομικά τμήματα, με 18μηνες συμβάσεις.

«Αντικαθίστανται από τις γνώστες ‘δουλεμπορικές’ εταιρίες αφού κρίθηκε ότι τα 200 έως 250 ευρώ μισθό - ψίχουλα με τα όποια αμείβονται πρέπει να τονώσουν την κερδοφορία των εργολάβων που λυμαίνονται τον κλάδο της καθαριότητας.  Είναι τέτοια η πρεμούρα της κυβέρνησης να επιταχύνει την εφαρμογή ακόμη μιας ‘διαρθρωτικής μεταρρύθμισης’, που αναίρεσε την ίδια την απόφαση της, για ‘παράταση συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας’ για λόγους δημόσιας υγείας, με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε μόλις στις 21/12 στη Βουλή» αναφέρει το ΕΚΙ.

Η απόφαση λήφθηκε από το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τις καθαρίστριες με δουλέμπορους εργολάβους είναι προπομπός για όλους τους συμβασιούχους στο δημόσιο.  Το Υπουργείο ‘Προστασίας του Πολίτη’ για άλλη μια φορά πρωτοστατεί στην τήρηση της δημόσιας τάξης. Το όργιο καταστολής των προηγούμενων εβδομάδων συμπληρώνεται με φτώχια και ανεργία ακόμη και για το ίδιο το «πολίτικο του προσωπικό» καταλήγει, ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις και να εφαρμοστεί η νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων έως 31/3/2021, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back