ΗΠΕΙΡΟΣ

Απολύθηκαν όλοι στη ΒΙΚΗ

Εικόνα του άρθρου Απολύθηκαν όλοι στη ΒΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2019, 12:52
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η ΒΙΚΗ, βιομηχανία τροφίμων, απέλυσε τους 120 εργαζόμενούς της, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Οι απολύσεις ήρθαν μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρίας, μετά από αίτηση των εργαζόμενων που έχουν λαμβάνειν μισθοδοσίες και επιδόματα δύο χρόνων σχεδόν, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις τους.

Ελπίζουν να πάρουν τα χρήματά τους από την εκποίηση της εταιρίας, καθώς τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί.

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, τονίζει μεταξύ άλλων: «Όπως συνέβη με την υπόθεση της SPIDER στα Γιάννενα , έτσι συνέβη και στην υπόθεση της ΒΙΚΗ. Οι επιχειρηματίες χρεοκόπησαν την εταιρία για να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν με άλλους τρόπους και σε άλλες επιχειρηματικές προτάσεις» και συμπληρώνει ότι «κέρδη και υπερκέρδη για τους καπιταλιστές-εκμετάλλευση και ανεργία για το προλεταριάτο. Αυτή είναι η ‘παραγωγική’ ιδιωτική πρωτοβουλία πάνω στην οποία στηρίζουν την ανάπτυξή τους η κυβέρνηση , η μνημονιακή αντιπολίτευση και το τοπικό περιφερειακό κράτος αλλά και όσοι θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back