ΕΛΛΑΔΑ

Απολογισμός των πρώτων 24ώρων

Εικόνα του άρθρου Απολογισμός των πρώτων 24ώρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2018, 11:26
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έχουν κλείσει ακόμα, δυστυχώς, οι κατάλογοι θυμάτων και αγνοούμενων από τις φωτιές στην Αττική. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός λέει 77 νεκροί, 34 αγνοούμενοι και 187 τραυματίες. Αυτοί είναι οι επίσημοι αριθμοί, μέχρι στιγμής. Η πυροσβεστική πάντως επαναλαμβάνει ότι οι έρευνες έχουν φτάσει σε λιγότερα από τα μισά σπίτια στο Μάτι.

Συνοπτικά, η κατάσταση είναι η εξής:

-Η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο εθνικό πένθος, με απόφαση του πρωθυπουργού. Έχουν αναβληθεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και στον Δήμο Ιωαννιτών, μεταξύ άλλων.

-Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει μέτρα για φορολογούμενους που υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας (παράταση δηλώσεων, ΦΠΑ, κ.α.)

-Ο Δήμος Ραφήνας ζητάει μηχανικούς και επιπλέον οδηγούς. Επίσης, ζήτησε νομοθετική ρύθμιση για να μη διακόψουν τη λειτουργία τους οι παιδικοί σταθμοί των πληγεισών περιοχών.

-Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έκτακτη βοήθεια ύψους 20 εκατ. ευρώ, καθώς και αποστολή γευμάτων και εξασφάλιση στέγης για όσους την έχουν ανάγκη.

-«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθεί δίπλα στον ελληνικό λαό», τόνισε ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος για τους δεκάδες νεκρούς απο την πυρκαγιά, και συνέχισε: «Πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα στην επούλωση των πληγών. Η ΕΕ, διά της παρουσίας μου εδώ, επιδεικνύει χειροπιαστή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά αυτό που ενδιαφέρει τον Έλληνα πολίτη είναι να δει πρακτικά πως θα βοηθήσει η ΕΕ. Θα είναι έτοιμη να βοηθήσει αν χρειαστεί μέσα απο τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει και στην επούλωση των πληγών». Αντίστοιχες δηλώσεις έχει κάνει και ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ

-Το κύμα αλληλεγγύης είναι συγκινητικό από όλη τη χώρα. Ωστόσο, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι φορείς ενημερώνουν ότι ήδη υπάρχει επάρκεια σε κάποια είδη, οπότε καλό είναι να ακολουθούνται οι ανακοινώσεις  για τις ανάγκες που υπάρχουν και να γίνεται στοχευμένη συγκέντρωσή τους.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back