ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Πώς εξυπηρετείται το κοινό

Εικόνα του άρθρου Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Πώς εξυπηρετείται το κοινό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2021, 17:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού καθορίστηκαν με απoφάσεις του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που εκδίδονται από τους αρμόδιους φορείς και κατ’ εφαρμογή των σχετικών εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα ασφάλειας αφορούν πρωτίστως στην είσοδο του κοινού σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Βάσει και του τελευταίου ΦΕΚ, έως τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ισχύουν τα εξής:

-Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας λειτουργούν κανονικά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ως δημόσια υπηρεσία.

-Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση αλλά και όχι αποκλειστικά κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

-Η είσοδος του κοινού στις υπηρεσίες, γίνεται υποχρεωτικά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή τη βεβαίωση αρνητικού τεστ για κορονοϊό Covid-19 όπως PCR (μοριακό) εντός των τελευταίων 72 ωρών ή Rapid Test εντός του τελευταίου 48ωρου.

Τα παραπάνω πιστοποιητικά θα πρέπει να συνοδεύονται από τα νόμιμα αποδεικτικά ταυτοπροσωπίας.

-Στις υπηρεσίες υποδοχής κοινού, η αναμονή γίνεται με τις προβλεπόμενες αποστάσεις από πολίτη σε πολίτη και η προώθησή τους κατά μόνας.

-Στα μέτρα προστασίας κατά του κορoνοϊού, είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας από όλο το προσωπικό των υπηρεσιών και του κοινού καθώς και η χρήση απολυμαντικών σκευασμάτων.

H Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπενθυμίζει επίσης ότι από 1η Μαΐου του 2020, μέσω του διαδικτυακού τόπου της, ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να κλείνει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας «Ζητήστε ραντεβού».

Η διαδικασία υποβολής του σχετικού αιτήματος γίνεται με απλό τρόπο και περιλαμβάνει την καταχώρηση των στοιχείων του πολίτη, την υπηρεσία που επιθυμεί να επισκεφτεί, την επιθυμητή ημέρα και ώρα καθώς και το λόγο της αυτοπρόσωπης εξυπηρέτησης στο χώρο της συγκεκριμένης υπηρεσίας ενδιαφέροντος του. Η διαδικτυακή διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι : http://www.apdhp-dm.gov.gr.

Στην ίδια ιστοσελίδα, ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης ή φορέας μπορεί να ενημερώνεται για όλους τους αριθμούς τηλεφώνων και τα e-mail επικοινωνίας κάθε υπηρεσίας και υπαλλήλου καθώς και για τις διοικητικές δομές του φορέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back