ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από χωριό σε χωριό για πίτες

Εικόνα του άρθρου Από χωριό σε χωριό για πίτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2023, 18:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ώρα που η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη Λίμνη Παμβώτιδα ανοίγει νέα «μέτωπα», ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς, με ανακοίνωση από το Γραφείο του, κάνει γνωστό ότι έκοψε βασιλόπιτες σε έξι μικρά χωριά των Ιωαννίνων.

Ο κ. Αμυράς παραμένει πιστός στο «χτίσιμο» ενός... εναλλακτικού πολιτικού προφίλ. Έκοψε λοιπόν έξι πίτες, σε έξι μικρά χωριά παρουσία λίγων κατοίκων και τοπικών αυτοδιοικητικών.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, έκοψε πίτα στο Εκκλησοχώρι Ζίτσας, τόπο καταγωγής του, στο καφενείο «Χοροστάσι» και στον ξενώνα του χωριού «Το Παλαιό Σχολείο», στο χωριό Αγία Βαρβάρα Κονίτσης, με μοναδική κάτοικο  την 93χρονη κα Μαριάνθη, παρουσία του δημάρχου Κόνιτσας Νίκου Εξάρχου, στα Πλαίσια, στο καφενείο «Ο Πλάτανος», παρουσία του αντιδημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Βαγγέλη Γιωτόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Ηπείρου Χάρη Λαζάνη, στη Νέα Μουσιωτίτσα, στο καφενείο «Τα τρία αδέρφια», παρουσία του δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση, στη Χρυσοβίτσα, στο καφενείο «Γιώτης Βασίλειος», παρουσία των αντιδημάρχων Πασχάλη Τσιρώνη και Γιάννη Μπούμπα και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Τζίμα, και στη Βίτσα, στο χωριό των 45 κατοίκων, στο καφενείο «Ο Τζαμπούνης», παρουσία του δημάρχου Ζαγορίου Γιώργου Σουκουβέλου και του προέδρου της Κοινότητας Στάθη Βασδέκη.

«Όσες φορές κι αν βρεθώ στα υπέροχα μικρά χωριά του τόπου μας, θαυμάζω τη δύναμη των ανθρώπων που τα κρατούν ζωντανά. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξα αυτά τα χωριά για να ξεκινήσω τη νέα χρονιά κόβοντας μαζί τους την παραδοσιακή βασιλόπιτα. Η Ελλάδα αλλάζει, κανείς δεν μένει πίσω» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αμυράς.


*Φωτογραφία: Ο κ. Αμυράς με τον δήμαρχο Δωδώνης στη Μουσιωτίτσα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back