Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από την Αυστραλία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Από την Αυστραλία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2016, 01:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τελετή αναγόρευσης του καθηγητή Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου New South Wales της Αυστραλίας, Γεωργίου Θ. Παξινού, σε επίτιμο καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 19.00, στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Παξινός θα κάνει ομιλία με τίτλο: «Εγκέφαλος, Συμπεριφορά και Εξέλιξη». Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από μέλη της Καμεράτας, της ορχήστρας του Πανεπιστημίου.

Το ερευνητικό έργο του κ. Παξινού αφορά τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, με την ανακάλυψη 91 πυρήνων στο κεντρικό νευρικό σύστημα, σε πολλούς από τους οποίους απέδωσε ελληνικά ονόματα. Η χαρτογράφηση του εγκεφάλου, καθώς και η ακριβής ορολογία του, συνδράμουν αποτελεσματικά στις επιστημονικές έρευνες. Έχει συγγράψει 46 βιβλία. Το τελευταίο του συγγραφικό πόνημα με τίτλο «Κατ’ Εικόνα» είναι στην πραγματικότητα ένα μυθιστόρημα μέσα από το οποίο επιχειρεί να απλοποιήσει τις έννοιες της νευροεπιστήμης και της φιλοσοφίας πάνω σε αξίες όπως είναι η ελεύθερη βούληση, η αγάπη, η πίστη, η συγχώρεση, η ηθική και η προστασία του περιβάλλοντος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back