Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Από τη μια η ακρίβεια, από την άλλη άδεια με... μισό μισθό

Εικόνα του άρθρου Από τη μια η ακρίβεια, από την άλλη άδεια με... μισό μισθό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2022, 10:03
ΕΛΛΑΔΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη χτεσινή ενημέρωση των συντακτών, υπεραμύνθηκε των παρεμβάσεων για την ανάσχεση της καλπάζουσας ακρίβειας. Είπε φυσικά την προσφιλή, στην κυβέρνηση αιτιολόγηση ότι «είναι ένα μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα», πράγμα που ισχύει μεν, ωστόσο δεν συμβαδίζει με διάφορες, διαχρονικές κυβερνητικές πρακτικές.

Την ίδια μέρα, στη Βουλή ερχόταν μια απαράδεκτη ρύθμιση από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, που πρακτικά ανέτρεπε την ουσία των λεγόμενων του κ. Οικονόμου.

««Οι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας της παρ. 1 λόγω νόσησης των τέκνων τους, λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) των αποδοχών τους, το οποίο κατά τις τρεις (3) πρώτες ημέρες καταβάλλεται από τον εργοδότη και την τέταρτη (4η) ημέρα από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» αναφέρει η τροπολογία.

Η ρύθμιση μάλιστα αφορά άδεια μόνο 4 ημερών, ενώ η καραντίνα διαρκεί 5…

Αφορά τους εργαζόμενους-ες στον ιδιωτικό τομέα και ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζει να υπογράφει μερικές από τις χειρότερες και πιο αντεργατικές ρυθμίσεις, που συνεχίζουν τη «συνήθεια» των τελευταίων ετών και κυβερνήσεων.

(φωτό αρχείου)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back